Otte-årige piger forsøgt lokket af mand i varebil med løftet om slik

Politiet vil meget gerne i kontakt med føreren af den omtalte varebil.

De to piger takkede nej til det ulækre tilbud og flygtede til en nærliggende skole. Politiet hører gerne fra folk, der har set den mistænkelige bil i området Ejby, Lejre. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Sent onsdag eftermiddag var to otte-årige piger ude for en ret så ubehagelig oplevelse i Ejby, Lejre.

Pigerne blev konfronteret af en mand, der kørte i en hvid varebil. Han tilbød pigerne slik, men pigerne sagde nej og løb deres vej.

De løb til Bramsnæsvighallen på Elverdamsvej og hentede flere piger, inden de igen gik udenfor.

Da holdet af piger kom ud på gaden, var manden og varebilen væk.

Der foreligger intet nærmere signalement af hverken manden eller bilen, men fra politiets side vil man meget, meget gerne i kontakt med vidner.

Flere lignende tilfælde

Det vil man fordi, dette tilfælde langt fra er enestående. Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller til Newsbreak.dk, at der er kommet flere lignende meldinger ind fra borgere i kredsen.

– Vi har haft en del sager af den slags. Ved Hvalsø, Jyllinge og nu her ved Kirkehyllinge, fortæller Carsten Andersen.

Han afstår fra at melde noget ud om, hvordan hvem, der end har forsøgt at lokke børn med slik, har set ud i de andre tilfælde.

– Vi ved ikke, om der er en sammenhæng. Men det er klart, at det er noget, vi kigger på. Vi kan ikke kæde dem mere sammen, men fremgangsmåden er ret ens, siger Carsten Andersen.

Èt fællestræk

Og selvom man fra politiets side altså ikke føler sig klar til at efterlyse nogen med et særligt udseende eller et særligt køretøj, står en ting dog mere eller mindre klart.

– Der er tilsyneladende tale om en varebil hver gang. Men om det er en stor eller lille varebil, det melder historierne intet om, siger Carsten Andersen.

Politiet har derfor en bøn til offentligheden; hvis nogen har set en hvid varebil i området omkring Bramsnæsvighallen, vil politiet meget gerne modtage oplysninger om bilmærke, farve, registreringsnummer eller bare farven på nummerpladen på køretøjet.

Hvis nogen har set bilen og taget et foto af den, vil politiet virkelig gerne have det tilsendt.

Fra politiets side meddeles det i øvrigt, at samtaler mellem forældre og børn om det, der går for sig på Midt- og Vestsjælland, bliver taget på en måde, der ikke skræmmer børnene unødigt.

Powered by Labrador CMS