Overlæger gik luksus-amok for 287.000 kr.

Newspaq
Udgivet Opdateret

Læger på Gentofte Hospital har også brugt forskningsmidler på kunst, designermøbler og en espressomaskine.

Sagen om brug af forskningsmidler blandt overlæger på Gentofte Hospitals hjerteafdeling vokser nu i størrelse, skriver Jyllands-Posten.

En større gennemgang af endnu flere bilag viser ifølge avisen, at lægerne blandt andet også har brugt 82.000 kroner på en espressomaskine, 33.000 kroner på kunst, 30.000 kroner på Montana-reoler, samt købt en fest for 100.000 kroner og vin og spiritus for 42.000 kroner.

Tidligere har avisen afdækket, at lægerne har betalt sommerfester og julefrokoster samt dyre middage og deltagelse i maratonløb med forskningsmidlerne, ligesom fem læger på Rigshospitalets hjertecenter er blevet politianmeldt for at have misbrugt forskningsmidler.

– De nye oplysninger underbygger yderligere, hvad jeg tidligere har sagt, nemlig at grænserne for, hvad forskningsmidlerne bruges til, er skredet.

– Det skal stoppes, og det bliver det. Det er jo ikke et tag selv-bord, siger Leila Lindén, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Region Hovedstaden, til avisen.

Overlæge dr. med. Anders Galløe var manden, der købte kaffemaskinen. Han skriver i en mail til Jyllands-Posten, at han enten kunne hyre en forskningssygeplejerske til sit projekt for 450.000 kroner eller forsøge at mobilisere de mange sygeplejersker, der allerede var på arbejde.

Han valgte det sidste, og i stedet for at give dem en julegave for deres hjælp købte han en kaffemaskine, de kunne få gavn af i det daglige.

– De ansatte tilbringer fem dage om ugen på arbejde, og i stedet for at købe julegaver til de cirka 200 ansatte valgte jeg at købe en kaffemaskine, som de kunne have glæde af, hver gang de var på arbejde.

– Jeg spurgte, om ledelsen af afdelingen kunne godkende dette, og jeg fik ikke blot accept, men ledelsen ville ovenikøbet betale installation og drift – elregningen er specielt bekostelig. Ligeledes forhåndsgodkendte ledelsen, at jeg trak pengene til maskinen fra min fondskonto, skriver han.

Gentofte Hospitals direktør, Eva Zeuthen Bentsen, har tidligere erkendt, at kontrollen med brugen af forskningsmidlerne har været utilstrækkelige, og at man har strammet op.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS