Overrasker med Camilla-melding

Når prins Charles en dag bliver konge, skal hans hustru bære titlen Queen Consort, siger dronning Elizabeth

I forbindelse med markeringen af sine 70 år på tronen skriver dronning Elizabeth i et brev, at hun ønsker, at prins Charles' hustru, Camilla, skal bære titlen Queen Consort, når han bliver konge. (Arkivfoto).
I forbindelse med markeringen af sine 70 år på tronen skriver dronning Elizabeth i et brev, at hun ønsker, at prins Charles' hustru, Camilla, skal bære titlen Queen Consort, når han bliver konge. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Dronning Elizabeth ønsker, at prins Charles' hustru, Camilla, skal bære titlen Queen Consort, når han en dag bliver konge af Storbritannien.

Det skriver dronningen i et brev i forbindelse med markeringen af sine 70 år på tronen søndag.

Brevet er blevet offentliggjort af Buckingham Palace lørdag.

Queen Consort er betegnelsen for en kvindelig ægtefælle til en konge. Dermed bliver hertuginden af Cornwall til dronning Camilla.

70 år på tronen

Søndag runder dronning Elizabeth en særlig milepæl og kan fejre, at hun i 70 år har været dronning af Storbritannien.

I brevet skriver hun, at begivenheden har givet hende en pause til at reflektere over den loyalitet og kærlighed, som den britiske offentlighed har vist hende.

- Og når den tid kommer, at min søn Charles bliver konge, ved jeg, at I vil give ham og hans hustru, Camilla, den samme støtte, som I har givet mig.

- Og det er mit oprigtige ønske, når den tid kommer, at Camilla vil blive kendt som Queen Consort, idet hun fortsætter sin egen loyale tjeneste.

Den første

Den 95-årige dronning er den første britiske monark, der kan fejre platinjubilæum.

Hun arvede tronen fra sin far, kong George VI, i 1952 - 25 år gammel.

Det er hendes førstefødte, prins Charles, der skal arve tronen efter hende. Hans hustru, Camilla, bærer titlen hertuginde af Cornwall. Parret blev gift i 2005 ved en borgerlig ceremoni.

Hun bærer ikke titlen prinsesse af Wales, som prinsesse Diana, prins Charles' første hustru, gjorde.

Repræsenterer jævnligt

Camilla repræsenterer jævnligt den kongelige familie sammen med sin mand ved officielle pligter.

Gennem hele den britiske historie har kongens hustru typisk fået titlen Queen Consort. Den har ingen forfatningsmæssige beføjelser.

Da Camilla og prins Charles blev gift, blev det officielt besluttet, at Camilla ville benytte sig af titlen Princess Consort, når hendes mand blev konge.

Powered by Labrador CMS