Overskred visum med 90 minutter: Det koster ham nok seks måneder i spjældet

Han havde måske par timer at løbe på, men han skulle nok have pakket kufferten lidt før.

26-årige Baxter Reid er blevet fængslet fordi han overskred sit visum til USA med 1,5 time.Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe

Udgivet Opdateret

En 26-årig mand er blevet anholdt af den amerikanske grænsekontrol, fordi han overskred sit visum til USA med 90 minutter. Ifølge hans far kan der gå op til seks måneder, inden han kommer for en dommer. Indtil da er han fanget bag tremmer. Det skriver Sydney Morning Harald.

Australske Baxter Reid og hans amerikanske kæreste Heather Kancso ville krydse grænsen fra USA til Canada, men blev afvist af grænsekontrollen. Det betød, at Baxter overskred sit visum med lidt under to timer og blev fængslet i Buffalo.

Canadierne turde ikke lukke ham ind

Baxters far, Tom Reid, fortæller, at parret var ved den canadiske grænse klokken 22 søndag 23. april. Baxters visum udløb til midnat.

– Af en eller anden grund lod canadierne dem vente indtil halv to om natten, og så nægtede de dem adgang, fortæller faderen og fortsætter:

– De afleverede dem tilbage til USA. På det tidspunkt var hans visum udløbet for halvanden time siden og de amerikanske myndigheder satte ham bag tremmer.

Baxter havde et femårs-visum til USA, men det kræver. at han forlader USA hvert halve år, inden han kan forny det. Ifølge Heather var det canadiske politi bange for at Baxters visum ville blive afvist, hvis han prøvede at komme ind i USA igen. Det ville gøre ham til Canadas “problem”.

“Jeg skammer mig over at være amerikaner”

Heather fortæller også, at Baxter var rolig, da de amerikanske myndigheder anholdt ham for at overskride sit visum.

– Han blev bare ved med at spørge, om jeg kunne sidde sammen med ham. Jeg undgik at græde, indtil de satte håndjernene på ham. Jeg har ikke rigtig kunne stoppe siden, fortæller Heather og fortsætter:

– Jeg ved ikke rigtig, om der er et ord for, hvordan jeg har det lige nu. Jeg skammer mig næsten over at være amerikaner. Det giver bare ikke mening for mig.

Tom siger, at det er surrealistisk og frustrerende, specielt fordi Baxter ikke har fået dato i retten endnu.

– Han skal vente to til tre uger, indtil han får en dato, hvor han skal i retten, siger faren.

Men selv med en dato for, hvornår han skal i retten, bliver Baxter måske nødt til at vente seks måneder.

Kan gøre ham kriminel

Til trods for uvisheden og det faktum, at han er fængslet i USA tusindvis af kilometer fra sit hjemland, lader Baxter til at have det okay.

– Han lader til at være ved godt mod. Han har en sans for eventyr, rejser om på den anden side af kloden og lever sit liv. Han har ikke fortjent det her, fortæller  faderen.

Tom siger også, at familien har sendt penge til Baxters forsvar, men vil gøre alt hvad de kan for at samle penge ind. Heather har også startet en online-indsamling for hjælpe sin kæreste. Der indtil videre samlet 46.000 kroner ind.

Tom håber, de amerikanske myndigheder vil lade hans søn tage tilbage til Australien uden tvang, så Baxter kan komme tilbage til USA for se Heather igen. Heather fortæller, at hun er klar til at tage til Australien ligeså snart, han bliver løsladt.

Hun fortæller også, at parret havde planlagt at være ved den canadiske grænse tidligere, men at deres bil blev ved med at bryde sammen på den normalt syv timers lange køretur fra New York. Hun er bekymret for, at Baxter bliver tiltalt og forbudt at komme ind i USA igen.

Powered by Labrador CMS