Overvejer hvad der nu skal ske

Epidemikommissionen vurderer nu, om der er behov for flere coronarestriktioner, oplyser sundhedsminister

Omikron-variantens udbredelse i Danmark kræver en robustgørelse af vores hospitalskapacitet, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
Omikron-variantens udbredelse i Danmark kræver en robustgørelse af vores hospitalskapacitet, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
Udgivet Opdateret

Epidemikommissionen vurderer nu, om der skal flere coronarestriktioner til for at dæmpe Omikron-varianten i Danmark.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Antallet af bekræftede smittede med den meget smitsomme Omikron-variant fordobles omtrent hver anden dag, samtidig med at vi har rekordhøje smittetal.

- Med Omikron har vi fået en ny epidemi i epidemien. Situationen kræver en hurtig omstilling af vores epidemiberedskab og en robustgørelse af vores hospitalskapacitet, når indlæggelsestallene forventeligt stiger.

Arbejder i døgndrift

- Regeringen og sundhedsmyndighederne arbejder i døgndrift for at håndtere situationen, og Epidemikommissionen vurderer i øjeblikket, om der er behov for nye tiltag, der kan lægge en dæmper på udviklingen, siger Magnus Heunicke.

I Statens Serum Instituts seneste rapport om Omikron-varianten i Danmark onsdag var antallet af tilfælde steget med 1512.

Dermed er der i alt nu konstateret 6047 tilfælde af Omikron.

Stiger fra dag til dag

- Vi ser desværre, at antallet af nye Omikron-tilfælde som forventet stiger fra dag til dag. Stigningen får også de samlede smittetal til at stige. Det bekræfter, at Omikron-varianten kommer til at udgøre en stor udfordring for vores samfund denne vinter, siger Henrik Ullum, direktør i SSI, i en pressemeddelelse i forbindelse med onsdagens rapport.

Powered by Labrador CMS