P-vagter frygter chikane med ny uniform

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Parkeringsvagter frygter problemer på grund af en ny og meget iøjenfaldende uniform.

Det er ikke altid kun gode ting, det fører med sig, hvis man som parkeringsvagt er let at få øje på i trafikken.

De københavnske parkeringsvagter skal udstyres med en ny skriggul jakke for at øge sikkerheden. Men parkeringsvagterne har dårlige erfaringer med farvede klæder og synes derfor ikke om tøjskiftet.

»Vi ved, at det faktuelt giver flere problemer med chikaner og provokationer, når uniformerne er i pangfarver i stedet for den type, man har i dag, som er mørke og neutrale og udstråler en form for myndighed,« siger Reiner Burgwaldt, der er sektorformand i FOA.

Årsagen til de nye selvlysende frakker er et krav fra EU om, at pareringsvagterne skal have tøj på, der lyser i trafikken.

Men Reiner Burgwaldt ryster på hovedet over kravet, da han ikke kender til uheld, hvor parkeringsvagter er kommet til skade i arbejdet, fordi de blev overset i trafikken.

»Det er selvfølgelig vigtigt, at de er sikre og synlige, men de opholder sig trods alt mest på fortovene, og vi har ikke kendskab til sager, hvor parkeringsvagter er blevet påkørt af bilister. Men vi har desværre kendskab til mange af den andre slags sager,« siger han.

Københavns parkeringsvagter blev oprindeligt udstyret med grønne uniformer. De blev i 2002 skiftet ud med de nuværende mørkere nuancer, der minder om politiets. Og det betød et markant fald i antallet af trusler, chikaner og overfald mod parkeringskontrollanterne.

»Derfor er vi rigtig kede af, hvis de tvinges til at gå i uniformer, der ikke signalerer ro og fordragelighed, men for nogen kan virke provokerende,« siger Reiner Burgwaldt.

Powered by Labrador CMS