På disse tidspunkter kan du undgå den værste juletrafik

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Julen står for døren, og mange tusinde danskere bevæger sig på kryds og tværs gennem landet for at spise mors andesteg og nyde samværet med venner og familie.

Selv om den store rejseaktivitet kan give tæt juletrafik på vejene hen over julen, forudser Vejdirektoratet, at det hele kommer til at forløbe uden den helt store trængsel og alarm.

»Helt generelt ser det ud til, at det kommer det til at forløbe i god ro og orden. Vores prognoser viser, at de helt store rejsedage bliver 23. december fra klokken 9-18 og 24. december fra klokken 10-12. Begge dage vil trafikken være tættest fra Sjælland mod Jylland,« siger Camilla Eghøj, trafikmedarbejder i Vejdirektoratet, og fortsætter:

»26. december er julens største trafikdag med en blanding af hjemrejsetrafik og lokal trafik i forbindelse med julefrokoster og andre arrangementer. Vi forventer ekstra tæt trafik fra klokken 11-16, og denne gang er det fra Jylland mod Fyn og Sjælland, man skal være opmærksom,« siger hun.

Bortset fra Lillejuleaftensdag og 2. juledag, så forventer Vejdirektoratet ikke større kødannelser eller tæt trafik fra fredag 19. december og godt ind i det nye år. Forventningerne er baseret på erfaring og trafiktal, men noget, der hurtigt kan vende op og ned på juletrafikken, er vejret.

»Vintervejr med is, sne, eller slud kommer som regel til at påvirke trafikken ekstremt meget. Også kraftig blæst, regn eller tåge kan forværre trafiksituationen på veje og broer. men det er ikke noget, vi forudsiger,« siger Camilla Eghøj og giver et par enkelte råd til, hvordan man selv kan påvirke sin rejsetid og undgå at sidde i kø på vejen.

»Det gode råd er altid at tage hjemmefra i god tid og holde øje med vejdirektoratet.dk for at se opdateringer om tæt trafik. Derudover er det en god idé at tjekke vejrudsigten,« siger Camilla Eghøj.

Powered by Labrador CMS