Pamela Anderson går ind i sag om grindedrab

Pamela Anderson. Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

En vaskeægte Hollywood-kendis går nu ind i kampen mod grinderab på Færøerne.

Den barmfagre skuespillerinde Pamela Anderson har på sin hjemmeside offentliggjort et åbent brev til den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), hvori hun opfordrer ham til at gøre noget ved drabene på grindehvalerne.

»Hr. statsminister, jeg kan ikke se noget, der retfærdiggør denne rædselsfulde slagtning, denne påførelse af en så pinefuld grusomhed og forvandlingen af så skønne, intelligente og selskabelige dyr, som grindehvalerne er,« lyder det i Pamela Andersons brev.

På Færøerne har den årlige jagt på grindehvaler vakt vrede blandt miljø- og dyreaktivister, der ikke bryder sig om, at færingerne dræber hvalerne. Protesterne har taget til de seneste dage, og nu er den 48-årige Pamela Anderson altså også blev harm over den gamle færøske tradition.

Pamela Anderson har selv besøgt Færøerne

Skuespillerinden beskriver i brevet, hvordan hun selv har besøgt Færøerne og har forelsket sig i landets skønne natur og befolkningens åbenhed.

»Men ligesom i mange eventyr, så lurer der en mørk skygge bag skønheden, sindsroen og smilene. Her henviser jeg naturligvis til grindehvalerne,« skriver hun i brevet.

Beder Danmark om ikke at støtte drabene

Hollywood-stjernen beder Lars Løkke Rasmussen og Danmark om at lade være med at støtte drabene på grindehvalerne.

»Med respekt vil jeg gerne anmode om, at Danmark afholder sig fra at yde støtte til færingerne både gennem subsidier og militærbistand,« skriver Pamela Anderson, hvorefter hun afslutter mailen med et spørgsmål til statsministeren:

»Hvaldrab er ulovligt i henhold til lovgivningen i EU og er dermed også ulovligt i Danmark. Så derfor må følgende spørgsmål stilles: Hvorfor beskytter den danske flåde slagtningen af hvalerne på Færøerne for de danske skatteyderes penge?«.

Video af grindehvaler startede protester

Protesterne mod grindedrab er opstået, efter miljøorganisationen Sea Shepherd for nyligt offentliggjorde en video af grindehvaler, der bliver slagtet ved en strand på Færøerne. Forud for drabene var hvalerne blevet jaget ind mod stranden af flere både.

Siden er de danske folketingspolitikere blevet bombarderet med mails – blandt andet fordi Sea Sheperds stifter og frontfigur, Paul Watson, har udtrykt kritik af, at Danmark blåstempler de færøske grindedrab ved at sende to danske flådefartøjer til Færøerne for at beskytte hvalfangsten.

Han har desuden offentliggjort mailadresser på samtlige folketingsmedlemmer på sin Facebook-profil.

Hvalfangst er en gammel tradition på Færøerne, der er blevet praktiseret i over 1.000 år.

Powered by Labrador CMS