Parkeringsvagter på krigsstien: Her er bødehæftet rødglødende

De mange parkeringsbøde skæpper godt i kommunekassen.

Udgivet Opdateret

Der er mange, der elsker at hade dem. De uniformerede P-vagter, der præger bybilledet overalt i Danmark. Men ikke desto mindre udfylder de en vigtig rolle i samfundet.

Men i den fynske by Nyborg har P-vagterne velsagtens været hårdt belastet af at uddele så mange bøder, som de har. I en periode på to måneder har P-vagterne lagt en lamineret hilsen på 510 kroner så mange gange, at det har biddraget med 30.000 kroner til kommunekassen, skriver Fyens.dk.

Og i artiklen i det fynske nyhedsmedie fremgår det, at blot på en enkelt formiddag blev yderligere 15 P-bøder langet over disken, så at sige.  I alt har P-vagterne foretaget kontrol 63 gange.

– Folk skal ikke vide sig sikre, bare fordi de har set os i orange om morgenen. Derfor kan vi sagtens være på gaden og i blåt over middag. Og det er ikke kun tirsdag, men på alle ugens dage, at vi er på kontrol, forklarer to af P-vagterne til Fyens.dk.

Parkeringsregler skal overholdes

Det er en rigtig god ide at holde øje med, om du kører ind i en p-zone. Og så følge de regler, der gælder der. Foto: Colourbox.
Det er en rigtig god ide at holde øje med, om du kører ind i en p-zone. Og så følge de regler, der gælder der. Foto: Colourbox.

Du skal selvfølgelig huske at betale for parkeringen i de områder, hvor der er skiltet med det. Klart. Der er dog også andre – og vigtige – parkeringsregler, du skal overholde. De vigtigste har FDM et bud på – dem har vi samlet i galleriet over artiklen.

Det er blot en række få råd, du skal huske. På den måde kommer du i sidste ende til både at spare penge og ærgrelser over at skulle betale en parkeringsafgift.

Og som en lille løftet pegefinger gør FDM opmærksom på denne forskel på observationstid:

  • Er der tale om et standsningsforbud på offentlig område, er der ingen krav om, hvor længe bilen skal observeres før der udstedes en parkeringsafgift.
  • Ved parkeringsforbud på offentlig område, skal der mindst observeres i tre minutter.
Powered by Labrador CMS