Pas på: Besked i indbakken kan låse din spilkonsol

En besked med ulæselige tegn kan ødelægge din PlayStation.

Det kan være slut med alle dine gemte spil på din PlayStation. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Overalt på Reddit.com har folk spurgt om hjælp til PlayStation 4-konsollen, som pludselig er blevet totalt ubrugelig. Ja, faktisk har den slet ikke villet starte.

Det er der en god grund til. En besked med fuldstændige ulæselige tegn kan smadre din spilkonsol.

Det var brugeren Huntstark, som første gang rapporterede problemet på Reddit. Problemet startede for Huntstark i spillet Rainbow Six: Siege, hvor en modstander sendte en privatbesked til hele Huntstarks hold. Det smadrede konsollerne og gjorde, at modstanderholdet vandt kampen.

Men det er et problem, der findes på tværs af spil – og det populære bil-fodboldspil Rocket League kender også til problemet.

Der findes én løsning

Indtil videre findes der kun en kendt løsning, som kan løse problemet. Men er du først ramt, så er det for sent. Derfor er man nødt til at være på forkant og ændre sine privatindstillinger.

Du er som PlayStation-bruger nødt til at begrænse, hvem der kende sende beskeder i din private indbakke. Det kan du for eksempel gøre ved at sige, at kun dine venner på PlayStation må sende dig beskeder, fremfor at alle i hele onlineuniverset må sende dig beskeder.

For at få fjernet muligheden for at få de alt ødelæggende beskeder, så skal du følge denne guide.

  • Indstillinger
  • Profilindstillinger
  • Privatlivsindstillinger
  • Vælg personlig information / beskeder
  • Gå til beskeder og her vælger du, at du kun kan modtage beskeder fra venner.

Hvis din PlayStation er blevet ramt af beskeden, så er du nødt til at gendanne din konsol til fabriksindstillinger og derved slette alt indhold på konsollen. Dette gør du ved at holde inde på tænd-knappen indtil du hører to bip, hvorfra du vælger at gendanne konsollen.

Sony, der står bag PlayStation, har endnu ikke udtalt sig i sagen, skriver Tek.no.

Powered by Labrador CMS