Pas på de nye trafikanter

Der findes ingen gode undskyldninger for at køre uden cykelhjelm – og cykelhjelme redder liv. Foto: sikkertrafik.dk.
Udgivet Opdateret

Se til venstre, se til højre. Det er blevet tid til skolestart og dermed tid til at træne de små debutanter i trafikken, siger Falck.

Vejen til skole er lang og kan være fuld af farer. For de 66.000 børnehaveklassebørn er skolevejen tilmed en helt ny udfordring, som både børn og forældre skal lære at håndtere.

– Børn kopierer deres forældres adfærd. Vil man have sit barn til at færdes sikkert, er man også selv nødt til at gøre det og fralægge sig de dårlige trafikvaner, siger paramediciner Torsten Fugmann Kristensen, der giver følgende gode råd til trafiksikkerhed ved skolestart.

– Brug cykelhjelm. Der findes ingen gode undskyldninger for at køre uden cykelhjelm – og cykelhjelme redder liv.

– Tag af sted hjemmefra i god tid. Det er vigtigt, at børnene har god tid til at se sig for, når de skal over vejen på vej til skole.

– Vælg den sikreste vej til skole – ikke den hurtigste. Det kan være en rute, hvor en gangsti, en tunnel under kørebanen eller en fodgængerovergang er med til at gøre skolevejen mere sikker.

– Begynd med det mest basale: At stoppe ved kantstenen, stoppe ved rødt lys, se til begge sider.

– Det er vigtigt, at de små trafikanter hurtigt lærer, at store køretøjer kan være farlige og har blinde vinkler. Mange børn tror, at chaufføren har et godt overblik over trafikken, fordi han sidder højt oppe. Det er forkert. Man skal altid sørge for at have øjenkontakt med chaufføren – enten direkte eller gennem spejlene, siger Torsten Fugmann Kristensen.

Powered by Labrador CMS