Pas på: Politiet i omfattende kontrol landet over

Politiet varsler nu, at de i den kommende uge vil foretage en stor kontrolkampagne.

Politiet gør klar til en landsdækkende kampagne. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hos landets politikredse skruer man nu bidsen på overfor to helt bestemte typer trafikanter i uge fire. Det er særligt cyklister og knallertkørere, der tager unødige chancer, som politiet nu er klar til at slå ned overfor.

Men ikke alene tager den type trafikanter ofte risici. Det viser sig nemlig også, at bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken. Derudover er også en stærkt overvægt af alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker.

Dette har fået politiet til at gennemføre en landsdækkende kampagne, der i perioden 21. januar til 27. januar fokuserer en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere.

Høje hastigheder bekymrer

Nye tal viser, at der i 2017 blev dræbt 27 cykelister og 9 knallertførere i trafikken, hvor yderligere 766 cyklister og 292 knallertførere kom til skade.

– I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag, skriver Rigspolitiet i pressemeddelelsen.

En af de ting, som politiet også vil holde nøje øje med, er, hvorvidt knallerter kører for stærkt. Det viser sig nemlig, at det udgør en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Den høje hastighed er også med til at skabe en usikkerhed i trafikken blandt fodgængere, cyklister og bilister. Men også støjgener er en faktor, som er til irritation for omkringboende.

Powered by Labrador CMS