Påsken på vejene: Her skal du – nok – holde i kø

Påsketrafikken begynder for alvor onsdag, når danskere landet over begynder at få fri fra arbejde. Vejdirektoratet forventer massivt tryk på vejene.

Udgivet Opdateret

Glædelig påske.

Når mange danskere begynder at få fri omkring klokken 14 i dag onsdag, så lægger det et naturligt pres på de danske veje. Det er de opmærksomme på i Vejdirektoratet, der blandt andet spår, hvor der bliver pres på.

I en prognose på sin hjemmeside, fremgår det, at Vejdirektoratet forventer massivt trafik både onsdag og torsdag, der over alt er døbt som store rejse-dage.

Rejsetrafikken på tværs af landsdelene vil især kunne mærkes på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej, samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde, og trafikanter til og fra Tyskland især skal være opmærksomme på øget trafik på Sydmotorvejen, Sønderjyske Motorvej samt Gedser Landevej“, spås det.

Her kommer der kø

I takt med en stigende mængde biler på vejene, så vil der være nogle faste trafikknudepunkter, der bliver særligt betændte. Det drejer sig blandt andet om Storebæltsbroen. Her forventer man, at der onsdag vil trille 38.000 biler gennem betalingsanlægget. Det er omkring 4000 flere end et almindeligt døgn.

Vejdirektoratet har – ud fra tidligere erfaringer – lavet en formodning om, hvor der kan opstå køer og ekstra rejsetid.

Det er især ved Trekantsområdet og færge-afgange og den dansk-tyske grænse. Du kan se et komplet kort over, hvor du kan forvente tæt trafik i galleriet over artiklen.

Du kan læse hele prognosen for påsketrafikken hos Vejdirektoratet.

Powered by Labrador CMS