Paven betaler for en privat strand til handikappede

Takket være paven er handikappede sikret at kunne tage på stranden det næste år.

Handikappede har nu deres egen strand det næste år.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Paven har det næste år sørget for at handikappede har en strand, hvor de kan nyde det gode vejr. Det skriver CNN.

Pave Francis betaler lejen for en privat strand tæt på Rom det næste år. Stranden bliver brugt af en velgørenhedsorganisation, der hjælper handikappede med at kunne tage på stranden.

Hjælper flere hundrede

Gruppen hedder Work of Love og har lejet en del af Lille Madonna Strand siden 2012. De har sørget for gangstier, ramper og vandkøretøjer så folk i kørestole og andre problemer kan nyde en dag ved stranden. Noget der er svært andre steder.

Konrad Krajewski, der står for Pavens almisser, har fortalt, at Francis gav velgørenhedsorganisationen en ukendt sum for at støtte projektet.

I en udtalelse på organisationens hjemmeside står der, at de er meget glade og overraskede over den generøse donation. Ifølge gruppen bruger hundredvis af mennesker med handikap stranden hvert år og tallet stiger.

Projektet bliver lavet af frivillige

Det er frivillige der står bag projektet. I blandt dem er sundhedsmedarbejdere og hjælpere fra det italienske paralympiske forening for svømmere. De sikre at dem, der bruger stranden er i sikkerhed.

Organisationen startede den private strand, der ligger omkring 27 kilometer syd for Rom, for at alle kan nyde havet sammen. Det er et mål for organisationen, at alle er åbne, samt at de handikappede kan bevæge sig rundt på stranden.

Det er den eneste strand i regionen, der har personale og facilitetter for personer med handikap.

Powered by Labrador CMS