Pernille Skipper: Rød blok hykleriske om pension

Pernille Skipper (EL). Foto: Keld Navntoft/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det skal være slut med Folketingets »hykleriske politik«, når det kommer til høje ministerlønninger.

Det mener Enhedslisten, der onsdag morgen har lanceret en stor kampagne, der særligt er rettet mod de tre nærmeste partier, SF, Socialdemokraterne og de Radikale.

Enhedslisten beskylder de øvrige partier i rød blok for at løbe fra deres ansvar over for den almindelige dansker, fordi de ikke vil diskutere de meget fordelagtige pensionsvilkår, som politikerne har i forhold til almindelige danskere.

»Vi forsøger at lokke de gamle systempartier ud af busken og sørge for, de tager ansvar for deres politiske beslutninger. Ministrene i Danmark får uhyrligt gode pensioner, hvis man sammenligner med den almindelige befolkning, og nu har man så givet håndslag på, at det vil man gøre endnu bedre, hvis vederlagskommissionen foreslår det, for de vil ikke selv træffe beslutningen om at hæve deres pension, hvilket er forkasteligt,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø).

Hun mener, at der er tale om hykleri:

»Regeringen og SF påstår, de vil skabe ordentlige forhold for danskerne. Men de er nogle hyklere, fordi de på den ene side har været med til at hæve pensionsalderen for den almindelige dansker, mens de på den anden side gerne vil bevare nogle utroligt gode forhold for sig selv,« understreger Pernille Skipper.

SF, de Radikale og Socialdemokraterne har sammen med Venstre og de Konservative nedsat en vederlagskommission, der skal udarbejde nye løn- og pensionsvilkår for politikerne. Partierne bag kommissionen vil stemme for anbefalingerne uden politisk debat eller forhandling.

Men det vil Enhedslisten ikke være med til. Pernille Skipper mener, det er en undskyldning for at stikke hovedet i jorden, mens uligheden mellem politiker og borger øges.

Derfor opfordrer Enhedslisten nu danskerne til at tage del i debatten.

»Vi håber, kampagnen kan lægge pres på de partier, som gemmer sig bag en kommissions beslutninger i stedet for at stemme i Folketinget om ministerpensionen. Vi kan ikke lægge det pres alene, og derfor laver vi denne kampagne for at opfordre alle danskere til at deltage i debatten og udtrykke, at de ikke vil være med til dette pensionshykleri,« siger Pernille Skipper.

Hun pointerer samtidig, at Enhedslisten tidligere har fremsat et forslag til en ændring af ordningen:

»Vi foreslår et loft på pensionen, så man ikke kan få mere end 500.000 om året, og at en minister ikke kan gå på pension langt tidligere end den almindelige dansker. Og at pensionen generelt bliver sat ned, så det bare nærmer sig noget, der er rimeligt,« siger Pernille Skipper.

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti støtter Enhedslistens krav om en normalisering af politikernes pensionsvilkår.

Powered by Labrador CMS