PET glæder sig over udsigt til flere ressourcer

PET til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Foto: Simon Skipper/Scanpix
Udgivet Opdateret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) er godt tilfreds med, at regeringen vil afsætte flere ressourcer til tjenesten.

Regeringen lancerede torsdag en plan med 12 initiativer, der skal styrke myndighedernes mulighed for at forebygge og bekæmpe terror. Planen sikrer blandt andet 200 millioner kroner til udbygning af politiets og PETs beredskabs- og overvågningsindsats, og det glæder PET-chef Jens Madsen.

»Jeg glæder mig over, at der i terrorpakken lægges op til en styrkelse af netop overvågnings- og analysekapaciteten gennem blandt andet ansættelse af yderligere analytikere til strategisk og operativ terroranalyse samt IT-understøttelse,« siger Jens Madsen i en pressemeddelelse.

»Det vil give PET bedre mulighed for at tilvejebringe et samlet trusselsbillede som grundlag for konkrete operative indsatser,« lyder det fra PET-chefen.

Planen, der rummer initiativer for i alt 970 millioner kroner, sikrer også midler til en udvidelse af livvagtsstyrken og til en udvidelse af aktionsstyrken i PET, som netop var i aktion ved weekendens terrorangreb i København.

Regeringens antiterrorplan kommer, efter politi og efterretningstjenester blev bedt om at vurdere, om de har de fornødne ressourcer i kølvandet på terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar. Og spørgsmålet er blevet endnu mere aktuelt efter weekendens terrorattentater i København.

»PET har i nogen tid vurderet, at terrortruslen mod Danmark og danske interesser i udlandet er alvorlig og i stigende grad kompleks. Angrebene i Paris er et eksempel på denne kompleksitet, ligesom de meget tragiske angreb i København i weekenden desværre bekræfter PETs vurdering, at der er personer, der har kapacitet til og intention om at gennemføre terrorangreb i Danmark,« siger Jens Madsen.

Han betragter de yderligere ressourcer, som regeringen nu lægger op til, som et godt supplement til den »brede, forebyggende indsats, der gennemføres i samarbejde med andre myndigheder«.

Ved weekendens terrorangreb blev en 55-årig mand dræbt foran kulturhuset Krudttønden på Østerbro, mens en 37-årig mand blev dræbt foran synagogen i Krystalgade.

Powered by Labrador CMS