PET og Rigspolitiet har styrket terrorberedskab

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Rigspolitiet har de seneste år i al stilhed foretaget omfattende ændringer i samarbejdet om terrorberedskabet. Det oplyser chef for PET, Jens Madsen, og lederen af Politiområdet i Rigspolitiet, Svend Larsen, skriver Jyllands-Posten.

Samarbejdet er blevet udbygget inden for forebyggelse, analyse og beredskab, og de omfattende ændringer er sket på baggrund af gennemgange af terrorangrebene på Utøya i Norge, ved Boston Marathon og senest angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Samtidig har PET og politiet gennemgået forskellige terrorscenarier, skriver avisen.

»Efter terrorangrebet i Norge for nogle år siden stillede vi os selv det indlysende spørgsmål: Hvor ville vi have været udfordret, hvis det skete hos os? Efter at have gennemanalyseret situationen kunne vi se, hvor vigtigt det er, at folkene helt fremme ved telefonerne skal have de helt rigtige kompetencer til at forstå og fortolke anmeldelserne, og de skal være i stand til at disponere indsatsen lynhurtigt – døgnet rundt,« fortæller Svend Larsen til Jyllands-Posten.

Cheferne fortæller, at det udvidede samarbejde langt hen ad vejen har dannet grundlag for de 12 punkter i regeringens netop fremlagte terrorplan.

Powered by Labrador CMS