Peter Aalbæk skal lære vestjyske erhvervsfolk at prale sig til vækst

Peter Aalbæk skal lærevestjyske erhvervsfolk,hvordan de praler sig til vækst.
vestjyske erhvervsfolk,
hvordan de praler sig til vækst.

Udgivet Opdateret

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup deltager også i konference, der skal få landsdel til at droppe sin beskedenhed og fortælle de konstruktive historier.

Alt for mange af de gode historier i Vestjylland bliver aldrig fortalt videre til omverdenen. Det mener en gruppe erhvervsfolk og andre i landsdelen. Derfor arrangerer de nu en konference, hvor blandt andre filmdirektør Peter Aalbæk Jensen deltager. Han har aldrig hørt til de beskedne, og han mener, det er livsvigtigt for virksomheder og andre, at de beretter om det, der lykkes for dem.

Konferencen finder sted på herregården Nørre Vosborg ved Vemb vest for Holstebro mandag eftermiddag den 15. september. En anden indleder er nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fra Danmarks Radio. Han peger på, hvor vigtigt det er, at medierne serverer konstruktive nyheder. Hans bog ”En konstruktiv nyhed” udleveres gratis til alle deltagere i konferencen.

Konferencen arrangeres af Holstebro Pressen. Det er en arbejdsgruppe, der siden 2009 har forsøgt at sprede konstruktive historier om, hvad der foregår i Holstebro-området. Holstebro Pressen gik i gang på et tidspunkt, hvor mange i landsdelen fokuserede på et sygehus, som skulle lukke og en motorvej, som nok aldrig blev til noget.

Siden har politikerne bevilget penge til Holstebro-motorvejen.

– Det er nok ikke Holstebro Pressens skyld. Men vi føler, at vi har været med til at dreje stemningen, så der igen er fokus på det konstruktive, der foregår i Nordvestjylland, siger filialdirektør Peter Vinge Koustrup, der er medlem af Holstebro Pressens redaktionsgruppe.

Alle interesserede kan deltage i konferencen på Nørre Vosborg. Her medvirker også forskeren Hans Henrik Knoop fra Aarhus Universitet. Han er præsident i det europæiske selskab for positiv psykologi. Hans Henrik Knoop har været med til at bevise, at mennesker får det bedre mentalt, hvis de fokuserer på det positive i deres liv i stedet for det negative. På konferencen vil han give bud på, om det også kan gælde for en virksomhed og en hel landsdel.

Chefredaktør Peter Kjeldbjerg fra Dagbladet Holstebro er konferencier. Han får følgeskab på konferencen af to chefkolleger fra Holstebros medieverden: Redaktionschef Lone Sunesen fra DR Midt & Vest i Holstebro og redaktionschef Pia Lange Christensen fra TV/Midt-Vest.

Powered by Labrador CMS