Philip Roth er død

Den amerikanske forfatter Philip Roth er død.

En af det 20. århundredes store amerikanske forfattere, Philip Roth, er død i en alder af 85 år. Foto: Eric Thayer/Scanpix
Udgivet Opdateret

Philip Roth blev 85 år gammel.

Den amerikanske prisbelønnede forfatter døde tirsdag aften på grund af hjertesvigt på et hospital i New York. Det skriver New York Times. 

Philip Roth beskrives som en af det 20. århundredes mest betydningsfylde amerikanske forfattere.

Han vandt adskillige store priser for sit arbejde – heriblandt Pulitzer-prisen, National Book Award og Man Booker Award. Han fik dog aldrig Nobel-prisen.

Philip Roth var en særdeles produktiv forfatter, der frem til 2009, hvor han stoppede med at skrive skønlitterære værker, udgav 30 romaner.

Hans første store succes var novellesamlingen Goodbye Columbus fra 1959, og i 1969 udgav han romanen Portnoy’s Complaint, der for alvor gjorde ham berømt.

Blandt hans andre hoveværker er den historiske roman American Pastoral fra 1997.

Hans sidste roman med titlen “Nemesis” udkom i 2010. Den handler om en polioepidemi tilbage i 1944.

I 2012 gik han derfor offentligt ud og sagde farvel til forfatterrollen.

Han havde ry for at være en svær mand at interviewe, og i et interview med avisen The Guardian har han blandt andet udtalt, at han ikke kunne lide at diskutere sine værker, skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Man bør lade folk kæmpe med bøgerne på egen hånd og lade dem finde ud af, hvad de er, og hvad de ikke er, lød det dengang fra forfatteren.

Philip Roth har været gift to gange. Senest med den engelske skuespillerinde Claire Bloom, som han blev separeret fra i 1994 efter fire års ægteskab.

Powered by Labrador CMS