Pia K. smidt på porten

Efter fire medlemmer af partiet skred, har hun tabt en vigtig plads

Pia Kjærsgaard kan ikke længere bestride en præstigefuld position i Folketingets Præsidium.
Udgivet Opdateret

Pia Kjærsgaard kan ikke længere sidde i Folketingets Præsidium, eftersom fire medlemmer mandag besluttede sig for at smutte fra Dansk Folkeparti. 

- Sådan er det. Ren teknik. Det kommer jeg - og partiet - nok over. Der er vigtigere ting for DF lige nu, lyder det fra Pia Kjærsgaard overfor Ekstra Bladet

Chokere over det

De fire medlemmers exit har dog vagt vrede andre steder i partiet. 

- Jeg er chokeret over det, der er sket. Og jeg er rasende på de fire. Det er ren faneflugt og forræderi, som de begår over for vores meget store flertal af delegerede, siger DF's tidligere næstformand til Radioavisen på DR.

Ingen tillid til formand

Fra mandag aften er Bent Bøgsted, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Lise Bech ude af Dansk Folkeparti og fortsætter som løsgængere i Folketinget. 

Årsagen til at de fire medlemmer har forladt partiet, er at de ikke længere har tillid til den nye formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt. 

FOLKETINGETS PRÆSIDIUM

Præsidiet består af Folketingets formand samt fire næstformænd. Præsidiet forestår ledelsen af Folketingets daglige administration og de politiske forhandlinger, der foregår i Folketinget. Formanden (eller næstformanden) er i Folketinget placeret ved siden af talerstolen. Hvervet som formand for Folketinget regnes for at være landets fornemste, hvorfor formanden oppebærer en gage, der er på niveau med statsministerens.

Kilde: Wikipeida
Powered by Labrador CMS