Pilot-strejke aflyser flyafgange

Samtlige 51 fly fra selskabet Germanwings står her til formiddag stille. Foto: Bodo Marks/AP
Udgivet Opdateret

Tyske piloter fra Germanwings har fredag formiddag nedlagt arbejdet. Det resulterer i over 100 aflyste flyafgange.

Tusinder af flypassagerer rammes i dag af den strejke, som tyske piloter i går varslede. Germanwings, et datterselskab til Lufthansa, oplyser, at op mod 15.000 passagerer i dag bliver påvirket af strejken, som startede kl. 6.00 i morges og varer ind til middag. Det skriver Associated Press.

Det er primært indenrigsruter, som bliver påvirket af strejken, og meldingerne lige nu er, at over hundrede flyvninger fra og til lufthavnene Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Hannover, Hamborg og Berlin bliver aflyst, så længe strejken står på.

Strejken kommer efter, at forhandlinger om en ny overenskomst til piloter fra Germanwings, Lufthansa og Lufthansa Cargo brød sammen. Knudepunktet i forhandlingerne mellem piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, og Lufthansa er en gammel aftale, der handler om tidlig tilbagetrækning for piloterne.

Allerede i sidste uge varslede fagforeningen med skarp retorik, at man var klar til at tage “kollektive kampskridt”, hvis man ikke kunne nå til enighed. Samtidig understregede de, at de til enhver tid var villige til at mødes ved forhandlingsbordet.

Germanwings oplyser på deres hjemmeside, at hvis ens flyafgang er aflyst, kan man uden ekstra gebyr ændre sin billet til en anden rejsedag eller afbestille den.

Newspaq

Powered by Labrador CMS