Pinligt: Bøderegn over forældre ved skolestart

Politiet udskrev mere end 7.000 bøder. Syvtusind ...

Det kniber med at overholde færdselsloven, når danske forældre afleverer deres børn i skole. Politiet har konstateret 7700 forseelser ved på tre uger, hvilket er 1000 flere, end der blev konstateret på fire uger i 2019. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det vil umiddelbart være synd at sige, at landets politikredse ikke advarede om, der ville blive sat målrettet ind ved de danske skoler omkring skolestart.

Alligevel blev der udskrevet mere end 7.000 bøder i løbet af de tre uger, som indsatsen stod på.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I ugerne 33, 34, 35 gennemførte politiet målrettede indsatser i forbindelse med skolestart landet over.

Politiindsatserne var koncentreret om skoleveje, hvor der især blev fokuseret på:

Bilernes hastighed
Om børnene var fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
Om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele
Skolepatruljernes arbejde
Forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne

Ved kontrollerne på skolevejene blev der samlet set, i de tre uger, konstateret lidt over 7.700 forseelser, heraf:

7.078 hastighedsovertrædelser på skolevejene.
118 voksne benyttede ikke sikkerhedssele og i 72 tilfælde var børnene ikke fastspændt
87 benyttede mobiltelefon under kørslen

– Resultatet af skolestarts-kontrollerne vidner om nødvendigheden af politiets tilstedeværelse. Vi arbejder hver eneste dag på at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne samt skabe tryghed i trafikken. Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken, og forældrene skal føle sig trygge ved at sende deres børn ud i trafikken. Heldigvis er vores skoleveje meget sikre, men jeg er ærgerlig over, at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter for at overtræde færdselsloven, og i år er ingen undtagelse, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Resultatet bekymrer Christian Berthelsen.

– Færdselsloven er altså lavet for, at vi alle kan komme sikkert fra a til b, og i det her tilfælde er det for, at skolebørn kan komme sikkert til skolen, siger han.

Ifølge Christian Berthelsen skal der en holdningsændring til hos folk.

– Sammen med Rådet for Sikker Trafik, som kører deres kampagner, og med vores kontroller, har vi set fra lovovertrædelser på andre områder af færdselsloven, at det, vi gør, rent faktisk virker, siger han.

“Resten af skoleåret vil politiet løbende afholde kontroller på skolevejene, ligesom politiet næste år vil gentage den målrettede indsats vedrørende skolestart i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne”, står der i pressemeddelelsen.

Rinkenæs Skole

På Rinkenæs Skole i Gråsten er skolelederen heller ikke ligefrem imponeret over bilisterne, har hun tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

I en kontrol 33 bilister blev blitzet for at køre mere end de tilladte 50 kilometer i timen på strækningen. For to bilister gik det så stærkt, at det førte til et klip i kørekortet.

Helt slemt var den for den bilist, der drønede ad hovedvejen med 84 kilometer i timen. Bilisten står til en betinget frakendelse af kørekortet.

Skolelederen har svært ved at forstå, hvorfor bilisterne kører så stærkt.

– Der er sat chikaner op i byen, ved byens start og slutning er der skiltet med, at det er en byzone, og der bliver gjort opmærksom på, at der er børn i området. Hvad mere skal der gøres? Jeg forstår det ikke, siger Ulla Kasia Brommann.

Powered by Labrador CMS