Planerne om Langeland droppet

Med et flertal i Folketinget imod et udrejsecenter på Langeland skrinlægger regeringen planerne om et sådan

Planerne er skrinlagt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) stopper planer om udrejsecenter på Langeland. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Centret, der skulle huse 130 udviste, kriminelle udlændinge, har mødt stor modstand fra langelændere. Også støttepartiet SF er imod idéen, og dermed er der et flertal imod regeringen, da en samlet blå blok også er imod.

– Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden.

– Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er, skriver ministeren i pressemeddelelsen.

Der, hvor det er, er udrejsecentret Kærshovedgård ved Ikast, der i mange år har huset både afviste asylansøgere og udviste, kriminelle udlændinge.

Endte uden forslag

Sidstnævnte har skabt stor utryghed i området og derfor ønskede både den tidligere og den nuværende regering af flytte gruppen til et andet og mere afsondret sted.

Den tidligere regering foreslå den øde ø Lindholm i Stege Bugt. Det vil dog være meget omkostningstungt og derfor smed regeringen og støttepartierne idéen i skraldespanden.

Siden da har regeringen varslet en ny placering af et udrejsecenter. Det endte altså med Langeland. Og endte tirsdag aften uden et forslag.

– Jeg forstår udmærket, hvis der nu er skuffelse i Midtjylland. Regeringen vil derfor snarest mulig give området omkring Kærshovedgård en hjælpende hånd.

– Private og erhvervsdrivende, som har oplevet øget utryghed, skal have mulighed for at søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger, skriver Mattias Tesfaye i meddelelsen.

Både De Konservative og Dansk Folkeparti har gjort det klart, at de ikke finder det acceptabelt at fastholde status quo med Kærshovedgaard.

SF har sagt, at det kan være en løsning. Men Langeland ikke kan.

Powered by Labrador CMS