Planlagde terrorangreb

En 24-årig mand, der blev anholdt i april, er tiltalt for at planlægge et terrorangreb et sted i Danmark eller udlandet, oplyser Statsadvokaten for København

Udgivet Opdateret

En 24-årig mand, der blev anholdt i april sidste år, er mandag blevet tiltalt for at planlægge et terrorangreb et sted i Danmark eller udlandet.

Det oplyser Statsadvokaten for København i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt den 30. april, kort efter at han havde købt våben og ammunition. Det drejer sig om et skydevåben, to magasiner og 50 patroner.

Han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, og nu er han altså tiltalt.

– Det er vores opfattelse, at skydevåbnet, som manden købte, skulle bruges til at udføre et terrorangreb enten i Danmark eller i udlandet, udtaler Lise-Lotte Nilas, der er statsadvokat i København.

– Det mislykkedes, fordi han blev anholdt, umiddelbart efter at han have købt våben og ammunition. Derfor har vi nu rejst tiltale for forsøg på terrorisme, siger Lise-Lotte Nilas.

Straffelovens paragraf 114: Terrorparagraf

* Terrorparagraffen, straffelovens paragraf 114, fastslår, at handlinger såsom drab, drabsforsøg, vold, alvorlig brandstiftelse og frihedsberøvelse skal regnes som terrorisme, blandt andet hvis det er hensigten at skræmme en befolkning i alvorlig grad.

* Man kan også straffes, hvis man “uretmæssigt tvinger danske eller udenlandske offentlige myndigheder eller en international organisation til at foretage eller undlade at foretage en handling eller at destabilisere eller ødelægge et lands eller en international organisations grundlæggende, politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer.”

* Strafferammen er helt op til livstid.

* Derudover kan man via paragraf 114 b også anklages for terror, hvis man direkte eller indirekte yder økonomisk støtte til en person, en gruppe eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå handlinger, der er omfattet af terrorparagraffen.

* Det kan straffes med fængsel i ti år.

Kilde: Straffeloven.

Powered by Labrador CMS