Planlov forhindrer milliardinvestering i butikskæde

Biltema vil gerne udvide i Danmark, men planloven er en forhindring for dens venske butikskæde. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Svenske Biltema vil gerne udvide i Danmark – men planloven er en forhindring

Planloven står i vejen for investeringer i Danmark og skabelse af danske arbejdspladser. Det mener den svenske butikskæde Biltema, der gerne vil udvide med 30 butikker i Danmark. Det skriver Børsen tirsdag.

Den svenske butikskæde Biltema sælger biludstyr, og de vil meget gerne udvide og blive en landsdækkende kæde. Direktør for Biltema i Danmark, Karsten Pedersen, er allerede klar til at investere en milliard kroner kroner i jord og byggeri, der kan komme den danske økonomi til gode. Men ifølge Karsten Pedersen er planloven den største hindring for, at virksomheden skal kunne udvide i Danmark. Nu vil han lave todelte butikker for at omgå den stramme planlovgivning.

Den specielle løsning kommer som en direkte følge af, at man ifølge den danske planlov ikke må bygge butikscentre på over 2.000 kvadratmeter. Biltemas butikker fylder normalt 4500 kvadratmeter med fuldt sortiment, men nu vil de nedskalere til 4.000 kvadratmeter og dele butikken i to. På den måde kan de omgå de gældende regler. Helt praktisk opstiller Biltema en skillevæg, så der kommer to adskilte afdelinger med hver deres indgang og hver deres kasseapparat.

»Jeg kan arbejde mig selv op i det røde felt af raseri over lovgivningen. Ingen får deres vilje. Der kommer alligevel en butik, vi deler den bare i to. Kunderne får en mærkelig oplevelse, og vi har spildarealer og ekstra udgifter til bemanding,« siger direktør for Biltema i Danmark, Karsten Pedersen.

Medmindre loven ændres, vil Biltema lave den samme løsning med skillevæg i tre nye butikker i Slagelse, Holbæk og Fredericia, men det er uvist, hvornår kæden kan udvide med de sidste 20 butikker. Venstres næstformand Kristian Jensen vil have lavet loven om, men minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, vil ikke ændre loven. ifølge ham redder loven de små butikker i landdistrikterne fra at uddø.

Powered by Labrador CMS