Pludselig sad hun der: -Det var sidste chance

Hunuglen Sally, der forsvandt den 25. december, er blevet fundet - omtumlet og tynd men i god behold.

Brilleuglen Sally forsvandt fra sin ejer den 25. december. Nu er hun – mirakuløst – hjemme igen. Privatfoto
Brilleuglen Sally forsvandt fra sin ejer den 25. december. Nu er hun – mirakuløst – hjemme igen. Privatfoto
Udgivet Opdateret

Hunuglen Sally, som forsvandt fra sin ejer Joan Dusi den 25. december, er hjemme i nogenlunde god behold efter næsten to uger på egen hånd i den fri natur. Det var på et hængende hår, at Sally blev fundet, fortæller Joan Dusi til Newsbreak.dk mandag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Det var sidste chance. Hun var enormt afkræftet og har tabt næsten 25 procent af sin kropsvægt. Da jeg endelig fik hende på handsken, faldt hun om og lagde sig ned i udmattelse, siger hun. Sally blev fundet, som forventet, i Odense-området Næsby.

Faktisk var det Joan selv, der fandt den ni måneder gamle ugle. Uglen har været efterlyst i nær og fjern, men det var hele tiden forventningen, at hun skulle findes i nærområdet, sagde Uglemor, som Joan Dusi kendes som, til Newsbreak.dk fredag.

Nægtede at give op

Forinden havde ugle-ejeren spået, at den unge ugle kunne klare sig på egen hånd i en uges tid, fordi Sally ikke har et jagtinstinkt, da hun er opdrættet og er blevet fodret med “død” føde. Derfor har hun sandsynligvis ikke fået meget – hvis noget – at spise.

– Hele lørdag ledte jeg forgæves sammen med en fuglekigger, der kom fra Sjælland for at hjælpe mig. Jeg var ved at opgive, men han holdt fast og blev til søndag, hvor det så lykkedes os at finde Sally i et træ. Hun sad et sted, jeg har været forbi massevis af gange. Den dag var hun der, siger en lykkelig Joan Dusi.

Det lykkedes at kalde uglen til sig, og nu er Sally hjemme, hvor hun langsomt skal vænnes til at spise igen. “Hun skal have fred og ro”, tilføjer Joan.

Tilfældigt held

I mere end en uge er den stakkels ugle blevet drevet rundt omkring Næsby af hidsige krager, der ikke bryder sig om uglens tilstedeværelse. Det har stresset og udmattet den unge ugle Sally, der ifølge ejeren var helt ved siden af sig selv, da hun blev fundet.

– Hun opførte sig som var hun en vild fugl, jeg frygtede, hun havde fået en hjerneskade, men allerede nu er hun meget mere sig selv. Hun er ikke skadet, og hun skal nok klare sig. Det var vildt heldigt, at det lykkedes at finde hende i tide, siger ejeren.

Joan Dusi har oplevet stor interesse og opbakning i den tid, Sally har været væk. Under lørdagens eftersøgning mødte hun flere, hun slet ikke kender, der var ude for at kigge efter Sally. Selv har hun været ude at lede hver dag, siden Sally fløj væk.

Powered by Labrador CMS