Politi advarer: Internettets sorte enke er fri igen

Canadisk politi advarer ældre mænd mod en 80-årig kvinde, der netop er blevet løsladt fra fængsel.

Canadisk politi advarer ældre, kærlighedssøgende mænd mod 80-årige Melissa Ann Shepard. Foto: Halifax Regional Police
Udgivet Opdateret

Politiet i Halifax i Canada har udsendt en yderst usædvanlig pressemeddelelse med en advarsel til især ældre, enlige mænd, efter den 80-årige Melissa Ann Shepard i fredags blev løsladt fra en længere fængselsdom.

BBC og flere andre medier skriver, at Melissa Ann Shepard har en skræmmende historie med blandt andet mord og talrige domme for svindel på samvittigheden, og politiet frygter derfor, at hun vil forsøge at slå til igen.

Den 80-årige seriekriminelle har fået tilnavnet “Internettets Sorte Enke”, fordi hun i flere tilfælde har udnyttet, forgiftet og sågar dræbt sine mandlige bekendtskaber – som hun blandt andet har mødt via nettet.

Forgiftede kaffe

Senest er det gået ud over Fred Weeks, der var hendes nabo i nogle pensionistboliger i Nova Scotia. I 2013 blev hun dømt for gennem en periode at have forgiftet hans kaffe med kraftig medicin, der sendte ham i kørestol og gjorde ham sløv og konfus. Da han blev indlagt efter et fald, opdagede hospitalet, at han var stærkt påvirket af stoffer, og Melissa Ann Shepard blev sendt bag tremmer i to år og ni måneder.

Alex Strategos fra Florida mener også, at hun forgiftede ham, da de to havde et forhold i 2005. Deres forhold begyndte, efter de havde mødtes på en datingside på nettet.

– I starten syntes jeg, at hun virkede rigtig sød, sagde Alex Strategos til BBC.

Han beskrev hende derudover som en “meget stilfuld dame”.

Hans beundring varede dog kun ind til han fandt ud af, at hun havde udnyttet ham groft. Hun blev dømt for at have svindlet og stjålet fra ham. Hun blev dog ikke dømt for at have forgiftet Alex Strategos’ is, som han også påstod, at hun havde gjort.

Drab på mand

Faktisk strækker Melissa Ann Shepards strafferegister sig helt tilbage til 1971, hvor hun fik sin første dom. Siden er det blevet til over 30 domme for svindel.

Den værste forbrydelse den 80-årige canadier er blevet dømt for, var drabet på hendes daværende mand i 1994. Hun forgiftede ham og kørte ham derefter over to gange med sin bil. Hun fik en forholdsvis mild dom, fordi hun fortalte, at hun blev mishandlet, og at hendes mand ville voldtage hende.

Det er altså dette lange synderegister, der får canadisk politi til at frygte, at Melissa Ann Shepard vil fortsætte med at bedrage og forgifte.

Hun har ikke selv ønsket at udtale sig til pressen.

Powered by Labrador CMS