Politi advarer: Slet denne mail nu!

Politiet advarer mod fupmails.

Udgivet Opdateret

Endnu en gang er der falske mails i omløb.

Dem advarer Syd- og Sønderjyllands Politi mod på Twitter.

Se et eksempel på den falske mail længere nede i artiklen.

Politiet advarer

Politikredsen oplyser, at de er blevet kontaktet af borgere, der har fået en mail fra en afsender, der udgiver sig for at være fra Postnord.

I mailen står der, at det har været umuligt at levere en bestilt pakke på grund af, at nogle betingelser ikke var opfyldt.

Derudover oplyses det, at afsenderen opbevarer pakken i et døgn for så at returnere den. Medmindre at man inden da benytter mailens link til at opfylde fragtbetingelserne.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer borgere om, at de ikke skal trykke på linket, da det er snyd. Det samme gør Mit Digitale Selvforsvar.

Der oplyses også, at de falske mails er udstyret med to falske trackingnumre DK22537192834 og DK2225114B2521.

Det er et forsøg på phishing, da svindlerne gerne vil lokke dine personlige oplysninger ud af dig.

Vil man sikre sig, at mailen faktisk er fra Postnord, så vurderer Mit Digitale Selvforsvar, at man skal kigge på afsenderadressen. Kommer den fra Postnord er det enten noreply@postnord.dk eller noreply@postdanmark.dk, der bliver brugt.

Sådan ser den falske mail fra “Postnord” ud. Foto: Mit Digitale Selvforsvar
Sådan ser den falske mail fra “Postnord” ud. Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer deres borgere til at slette mailen.

Udnytter det velkendte

Det er ikke noget nyt at virksomheder som Postnord bliver udnyttet af svindlere. Faktisk er det meget normalt at svindlere bruger etablerede virksomheder til at snyde med.

Sikkerhedsekspert og medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Peter Kruse har tidligere fortalt til Newsbreak.dk, at phishing-beskeder eller mails ofte forsøger at udnytte store virksomheders navne, som er kendte og har en høj troværdighed.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse.

De falske beskeder kan også se ud som om, de kommer fra en offentlig myndighed. Ofte ved udsendelsen af årsopgørelsen bliver indbakker landet over fyldt med særligt én mail, der ser ud som om, den kommer fra Skat og lover udbetaling af restskat.

– Vi har i sådan en situation allerede paraderne nede, fordi vi forventer at være i kontakt med Skat på den ene eller den anden måde, sagde Peter Kruse fra CSIS.

I galleriet ovenfor kan du se eksempler på svindelmails, der florerer for tiden.

Powered by Labrador CMS