Politi anholder endnu en person efter Stockholm-angreb

Svensk politi anholder yderligere en person i forbindelse med terrorangrebet i Stockholm, hvor fire personer blev dræbt.

Efter lastbilangrebet i Stockholm blev en politibil på gerningsstedet dækket af blomster. Foto: Jonathan NACKSTRAND/Scanpix
Udgivet Opdateret

Yderligere en person er anholdt for angrebet i Stockholm 7. april, der kostede fire personer livet og sårede 15 personer.

Politiet og det svenske sikkerhedspoliti har anholdt en person på baggrund af et større efterforskningsarbejde, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Personen er anholdt af svensk politi søndag. Senest onsdag 26. april klokken 12 skal anklageren vurdere, om man vil kræve vedkommende varetægtsfængslet yderligere.

Ifølge det svenske medie Expressen er den anholdte en mand med et efternavn, der kan kobles til tjetjensk terror og islamisme. Men dette er endnu ikke bekræftet af politiet, der ikke vil kommentere yderligere.

Expressen skriver også, at dokumenter fra retten viser, at den anholdte er mistænkt for terror, men dokumenterne fortæller ikke, hvilken rolle personen skal have spillet i angrebet.

Den anholdte er repræsenteret af advokat Karl Harlin.

Svensk politi har i forvejen anholdt en 39-årig usbekisk mand, der var blevet udvist af Sverige, for angrebet.

Den 39-årige erkendte få dage efter angrebet i et grundlovsforhør, at det var ham, der sad bag rattet i den lastbil, der kørte ind i en menneskemængde i centrum af den svenske hovedstad.

Det er siden angrebet kommet frem, at han tidligere har udtrykt sympati for “ekstreme organisationer”, deriblandt den militante bevægelse Islamisk Stat.

Foruden den 39-årige har svensk politi tidligere anholdt yderligere en person. Politiet måtte dog opgive sigtelsen, men manden er fortsat i myndighedernes varetægt, da han tidligere er udvist fra Sverige.

Angrebet, der skete ved stormagasinet Åhléns i Drottninggatan i det centrale Stockholm, er blevet betegnet som et terrorangreb af de svenske myndigheder.

En person er mandag fortsat på hospitalet efter angrebet 7. april – dog ikke på intensivafdelingen.

/ritzau/TT

Powered by Labrador CMS