Politi efter togkaos: DSB-ansat opdigtede overfald

Tidligt fredag morgen blev en DSB-medarbejder overfaldet på Københavns Hovedbanegård. Derfor kørte der ingen tog mellem Københavns Hovedbanegård og Høje Taastrup, mens politiet arbejdede på stedet. Politiet holder vagt ved det beslaglagte tog, der venter på nærmere undersøgelser. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Politiet mener, at en DSB-medarbejder selv har iscenesat et overfald, der fredag morgen førte til lammelse af togtrafikken ved Københavns Hovedbanegård.

Københavns Politi har nu anholdt sigtet den DSB-ansatte, der fredag morgen blev fundet bundet i et tog. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

– Københavns Politis efterforskning af en hændelse i morges ved Københavns Hovedbanegård, hvor en mand til politiet forklarede, at han var blevet overfaldet af to gerningsmænd, som han overraskede i toget, har ført til, at manden nu er anholdt og sigtet for falsk anmeldelse og for at have skabt omfattende forstyrrelse i togdriften og politiets udrykning, skriver Københavns Politi.

Den DSB-ansattes forklaring til politiet gav fredag morgen anledning til en stor politiaktion Omkring Københavns Hovedbanegård. Politiet undersøgte i flere timer området på grund af “mistænkelige forhold”. Undersøgelserne betød, at al togdrift gennem Hovedbanegården blev stoppet i flere timer, og det gav problemer i tagtrafikken til langt op ad dagen.

Den DSB-ansatte fastholder dog angiveligt sin forklaring og nægter sig skyldig i sigtelsen.

– Den sigtede har indledningsvist nægtet at have selviscenesat hændelsen. Han fremstilles i grundlovsforhør i løbet af lørdag, skriver Københavns Politi.

Grundlovsforhøret kommer muligvis til at foregå for lukkede døre, og politiet holder yderligere detaljer i sagen for sig selv.

– Vi kan ikke kommentere sagen nærmere, siger pressemedarbejder Mads Jensen ved Københavns Politi til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS