Politi: Her kommer du helt sikkert til at møde vores fotovogne

Politiet har udpeget en række strækninger, som fotovognene især vil holde på i 2018

Udgivet Opdateret

Politiet vil efter en succes sidste år igen sætte målrettet ind for at sænke farten på en række udvalgte strækninger.

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i en pressemeddelelse oplyser, at der især er otte vejstrækninger, hvor man i 2018 vil kunne møde politiets ATK-vogne – bedre kendt som fotovogne.

Sidste år kom politikredsen med samme melding på seks andre strækninger, og det havde en klar effekt. På alle seks strækninger er både andelen af bilister, der kørte mere end 10 % for hurtigt faldet, og det samme er sket med den målte gennemsnitshastighed, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den slags tal er noget, der kan få smilet frem hos vicepolitiinspektør Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Det sker alt for ofte, at jeg må stå med løftet pegefinger og sige ’tsk-tsk’, men det er der ingen grund til her. Arbejdet med de udvalgte strækninger har været en stor succes, og jeg har kun ros til overs for alle de bilister, der har forstået budskabet om, at farten dræber og derfor har sænket hastigheden. Derfor udvider vi også indsatsen i 2018 og regner med lige så god effekt, udtaler Erik Mather i pressemeddelelsen.

Du kan se en gennemgang af de otte vejstrækninger i galleriet ovenfor.

To af strækninger er på motorvej, og det undrer mange borgere, at det er særligt farlige og fartudsatte strækninger, fortæller Erik Mather i pressemeddelelsen.

– Jeg er klar over, at mange har holdninger til, hvor politiet bør have fartkontroller på motorvejene. Det er altså bare sådan, at alle analyser og statistikker viser, at det her i kredsen er på de to strækninger, der sker flest færdselsuheld, og de sker med meget høj hastighed og er dermed ekstraordinært farlige. Derfor sætter vi ind på motorvejene og opfordrer til, at folk kører efter loven, så vi slipper for uheld, understreger Erik Mather.

 

 

Powered by Labrador CMS