Politi: Narkomaner fik penge for butikstyveri

Ifølge politiet har bagmanden tjent store penge på det.

Politiet kom på sporet, da de mange butikstyve pegede på den samme chef. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

Nedeltcho Vladimirov fra West Virginia, USA, er mistænkt for at organisere et netværk af narkomaner, der stjal varer for ham i butikker, varer han siden solgte videre på internettet. Det skriver ABC News.

Ifølge politiet drejer det sig om næsten 3700 stjålne ting, til en samlet værdi af 370.000 dollars. Politiet mener, at Nedeltcho Vladimirov har solgt tingene for mere end 200.000 dollars mellem januar 2019 og januar 2020.

Artiklen fortsætter under videoen. 

ABC News skriver, at mellem 15 og 20 personer menes at have arbejdet for Nedeltcho Vladimirov. De stjal varer for ham. Han betalte dem småpenge for dem, og de brugte i flere tilfælde pengene på at finansiere deres stofmisbrug.

I mellemtiden solgte Nedeltcho Vladimirov varerne, blandt andet elektronikvarer og vitaminer, videre på Facebook og eBay.

Mike Stuart er statsanklager i sagen, og han har på en pressekonference sagt, at niveauet af butikstyveri, med henblik på videresalg, har været direkte ekstraordinært.

Butikstyve fortalte det samme

Politiet kom på sporet af Nedeltcho Vladimirov, efter at butiksdetektiver gentagne gange fangede butikstyve i forskellige forretninger i det samme lokalområde.

Under afhøringer af de forskellige butikstyve, kom det igen og igen frem, at de havde ageret på ordrer fra Nedeltcho Vladimirov.

Wsaz skriver, at en onlinekonto, politiet mener tilhører Nedeltcho Vladimirov, solgte 3676 varer for i alt 369.818,62 dollars, mere end to millioner danske kroner, i løbet af en to-årig periode fra 2017 til 2019. Politiet mener som skrevet derudover, at Vladimirov har solgt varer for 200.000 dollars, mere end 1,3 millioner kroner, mellem 2019 og 2020.

Powered by Labrador CMS