Politi: Politisk hærværk kan ligge bag busbrand

Flere busser parkeret ved Arrivas garageanlæg i Ryvang på Østerbro blev natten til fredag sat i brand. Muligvis ligger der politisk motiv bag. Foto: Erik Refner/Scanpix
Udgivet Opdateret

Videooptagelser, fingeraftryk og DNA.

Alt sammen indgår det i politiets arbejde med at opklare den busbrand, der natten til fredag hærgede Arrivas garageanlæg på Østerbro i København.

Sagen har en særlig karakter, fordi der på den ene af busserne var malet det politiske budskab »Boykot Israel og »Free Gaza«, fortæller chefen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, Jens Møller Jensen.

»Grunden til, at sagen ligger i min afdeling, er, at man kalder det politisk hærværk, når der er symbolbeskrivelser. Man kan sige, at det ikke bare er busser, der er brændt af. Det er sket i sammenhæng med, at der er malet politiske symboler,« siger han og understreger, at det i første omgang betragtes som »muligt politisk hærværk«.

Busbranden blev meldt til politiet klokken 2.45 natten til fredag. Fredag formiddag arbejder politiet stadig på stedet for at indsamle spor, der kan forklare branden.

Hos trafikselskabet Movia afventer man politiets undersøgelser, inden man vil forholde sig til, om det kan have en relation til beslutningen om at fjerne busreklamer, der opfordrede til boykot af varer fra israelske bosættelser.

»Det er alvorligt, når der brænder busser, og det er det uanset, hvad der er sket. Vi er glade for, at der ikke er sket personskade. Og vi sætter vores lid til at politiet får belyst, hvad årsagen er,« siger centerchef Søren Englund fra Movia.

Powered by Labrador CMS