Politi søger vidner: Gruppe gik på “voldstogt”

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Fredag aften og natten til lørdag stod en stor gruppe unge bag en række overfald og røverier i Nordsjælland.

Nordsjælladnds Politi leder lige nu efter en række unge personer, der fredag aften og natten til lørdag stod bag en række røverier og voldelige overfald. Politiet har anholdt og sigtet to personer i sagen, og er ved at prøve at finde frem til de øvrige personer, der var indblandet i ulovlighederne. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Gruppens første overgreb fandt fredag aften omkring klokken 21.45. Her kom en gruppe på seks unge, som ifølge politiet er i 16-års-alderen, ind i en 501 S, der kørte mod Kokkedal Station. De fem af personerne er formentlig af etnisk dansk afstamning, mens den ene formentlig er af afrikansk afstamning. Ombord på bussen truede de seks unge en anden passager med en kniv til at aflevere sin Iphone.

Truet med bank for cigaretter

Lidt efter gik gruppens røveritogt ud over en person, der stod ved stoppestedet Hørsholm Midtpunkt. Her blev personen truet med tæv til at udlevere sine cigaretter, oplyser politiet.

Fredag 9. oktober lidt før kl. 21:45 befandt en gruppering på seks unge mennesker i sekstenårs alderen sig i bus 501 S på vej til Kokkedal Station. Gruppen bestod af 5 personer, tilsyneladende etnisk danske, samt en 6. person, tilsyneladende etnisk afrikansk. En af personerne truede med kniv en medpassager til at udlevere sin mobiltelefon af mærke iPhone 5S.

Flere personer kom til

Gruppen var dog langt fra færdig med sine ugerninger.

“Cirka klokken 23.06 overfaldt gruppen, i bus 150 S, der befandt sig på Usserød Kongevej udfor nummer 89, buschaufføren med flere knytnæveslag i brystet. Cirka klokken 00.40 (lørdag) overfaldt gruppen, der nu var på cirka 10 personer, herunder en pige, på Vestre Stationsvej ved Rungsted Station to kammerater, hvor den ene fik frastjålet sin studiekort og den anden frastjålet en mobiltelefon”, skriver Nordsjællands Politi.

Ved det sidstnævnte røveri fik en af de forurettede en skalle i hovedet.

Politi ser på overvågningsfilm

Politiet vil meget gerne i kontakt med alle personerne i den 10 personer store gruppe.

“Politiet er i besiddelse af videoovervågning fra bussen, der viser gerningsmanden/mændene i ”aktion” samt de øvrige personer, der var med i gruppen. Politiet er i færd med at ”banke” på døre, for at få gruppens enkelte personer identificeret, så afhøring som vidne eller medvirkende kan finde sted. Yderligere er politiet ved at indhente overvågning, der måtte knytte sig til de øvrige nævnte forbrydelser, alt i den hensigt at få identificeret gerningsmændene, eller personer, der har medvirket ved forbrydelserne.”, skriver politiet

Samtidig opfordrer politiet vidner og eventuelle gerningspersoner til selv at henvende sig.

“Skulle nogen i gruppen af personer, der var med ved ovennævnte røverier, føle trang til, at fortælle politiet deres version af ovennævnte røverier, er de meget velkommen til at rette henvendelse på 2566 0133, Susan Larsen, efterforskningskoordinator, Helsingør”, lyder opfordringen.

Powered by Labrador CMS