Politiet advarer: Danskerne har gang i forbudte flammer

I løbet af weekenden har politiet modtaget flere anmeldelser om ulovlig afbrænding af bål og grill, der er anvendt ulovligt, oplyser en politikreds.

Den tørre danske sommer gør det forbudt at grille flere steder. Det er dog ikke alle, der husker det. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det er tørt udenfor. Meget tørt.

Alligevel oplever Midt- og Vestsjællands Politi, at de gang på gang må rykke ud til flere, der ulovligt tænder op i grill eller bål i weekenden, til trods for alle kommuner i landet lige nu er under afbrændingsforbud på grund af den voldsomme tørke. Det skriver DR Sjælland.

– Vi oplever, at vi bliver ved med at få anmeldelser om, at der er nogen, som bruger en grill, hvor man ikke må bruge en grill, og tænder bål, hvor man absolut ikke må tænde bål, fortæller Carsten Andersen, som er kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi, til DR Sjælland.

Derfor mener han, at politiet igen er nødt til at gå ud at advare imod åben ild i den knastørre natur.

– Sagen er den, at det er rigtigt, rigtigt farligt at overtræde forbuddet i øjeblikket. Vi ser jo skræmmende eksempler fra Sverige, hvor der er meget store brande på grund af tørken. Det kan vi sagtens risikere også sker i Danmark, advarer Carsten Andersen til DR Sjælland.

Derfor mener han, at der er god grund til, at man sørger for at overholde reglerne.

– Opfordringen er helt klart den, at man selvfølgelig overholder afbrændingsforbuddet, selv om man ærgrer sig over, at man ikke kan bruge grillen eller tænde et bål. Så er der ikke noget at gøre ved det, siger han.

Det kan blive dyrt

De personer, som ikke kan holde nallerne væk fra tændstikæsken, risikerer i første omgang at få en bøde på 5000 kroner, fordi de ikke har overholdt afbrændingsforbuddet.

– Men værre er, at hvis man pludselig stifter end brand, som medfører, at der er en masse andre ting, som pludselig brænder. Så kan man jo risikere et kæmpe erstatningskrav. Og det er meget oven i de 5000 kroner, advarer Carsten Andersen.

At det er dyrt at være uforsigtig og medansvarlig for en brand, det kan en 17-årig pige skrive under på.

Tidligere på måneden brændte brodækket hos logistik- og skibsoliekoncernen USTC i Middelfart, efter at pigen og dennes kæreste havde haft en engangsgrill stående på dækket.

Ifølge Danmarks Radio er skaderne efter den brand løbet op på den gale side af 100.000 kroner, og pigen kan derfor mest af alt prise sig lykkelig over, at hun er forsikret, så hun ikke får regningen selv.

Tag en fornuftig snak, før du ringer til politiet

Politiet opfordrer til, at man selv skal prøve at gå i dialog, hvis man ser nogle bryde afbrændingsforbuddet.

– Gå hen og sig det til dem. Måske har de glemt, at der er afbrændingsforbud, eller måske vidste de det slet ikke. Så forklar dem, hvordan reglerne er, opfordrer Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til DR Sjælland.

– Hvis de er helt umulige at have en fornuftig snak med, så må man ringe til politiet.

Powered by Labrador CMS