Politiet advarer: Det er vigtigt, du husker dette i julen

Selv om det er jul, så er det vigtigt at passe på sig selv, sine penge og sin virksomhed.

Politiet har samlet en lang række vigtige informationer, som vi her viderebringer. Det er vigtigt, du læser dem, inden du går på juleferie. Alle fotos: Scanpix / Tekstkilde: Politiet
Politiet har samlet en lang række vigtige informationer, som vi her viderebringer. Det er vigtigt, du læser dem, inden du går på juleferie. Alle fotos: Scanpix / Tekstkilde: Politiet
Udgivet Opdateret

Travlheden er til at føle på i mange virksomheder i denne tid, hvor julen nærmer sig med hastige skridt, men det er ikke kun de ansatte i landets virksomheder, der er hårdt spændt for som et andet slæde-rensdyr.

Og netop fordi der kan være ekstraordinært travlt i for eksempel bogholderiet hos danske firmaer, kan kriminelle ifølge en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi forsøge at bedrage virksomheden for store beløb via internettet. Forbryderne hacker sig ind i firmaets mailsystem og kan på denne måde sende troværdige, falske instrukser i direktørens navn. Det kaldes CEO Fraud.

Men det er blot en af mange forskellige måder, svindlere kan udytte din arbejdsplads’ juletravlhed på. Under titlen “Glem ikke sikkerheden i juletravlheden” deler politiets præventive afdeling en lang række gode råd, du bør kigge i gennem i galleriet over artiklen her, inden du møder ind til de sidste dage inden jul.

– Nu da juleferien står for døren, er risikoen for direktørsnyd større. Så derfor er det vigtigt, at medarbejderne er klar over risikoen for CEO-fraud, at procedurerne for overførsler er opdateret i virksomheden – og ikke mindst, at de bliver fulgt til punkt og prikke, understreger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat i en pressemeddelelse.

Du kan desuden læse mere om CEO Fraud specifikt i disse to artikler:

Godtroenhed havde nær kostet 3.5 millioner kroner

Velkendt kriminalitet: Verdenskendt offentlig institution snydt for 800.000 kroner

Powered by Labrador CMS