Politiet advarer: Formodet sex-stalker er stukket af

En 33-årig makedoner sigtet for en lang række sex-overfald i København, er flygtet fra et psykiatrisk hospital. Politiet advarer mod manden, der kan være desperat.

Udgivet Opdateret

En 33-årig makedoner, sigtet og varetægtsfængslet for en lang række seksuelt motiverede overfald på kvinder i københavnsområdet, er atter på fri fod. Han er stukket af i forbindelse med en undersøgelse på Psykiatrisk Center Hvidovre.

Manden er sigtet af Københavns Politi og formodes at stå bag en lang række overfald og krænkelser, der skabte utryghed blandt københavnske kvinder i efteråret 2015. Han blev anholdt den 8. december og har siden været varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, men onsdag lykkedes det den 33-årige at stikke af fra en undersøgelse på det psykiatriske hospital. Det oplyser Københavns Politi til Newsbreak.dk.

– Han har ikke brugt vold eller noget, men det er lykkedes ham at flygte. Jeg vil ikke oplyse hvordan, fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling fra Station Bellahøj til Newsbreak.dk.

Politiet advarer i en officiel efterlysning mod at manden kan være farlig, og vicepolitiinspektøren uddyber, at en mand på flugt kan være desperat.

– Ser man ham, skal man ikke forsøge selv at anholde manden, men vi regner ikke med, at han umotiveret begår vold mod andre, siger han.

Slikkede på kvinder

Den 33-årige undvegne fange er sigtet for i omegnen af 50 forhold, og Københavns Politi er overbevist om, at han er gerningsmanden bag de mange ekstreme seksuelle krænkelser af kvinder i det københavnske natteliv.

Ingen anmeldelser af lignende karakter er anmeldt, siden den 33-årige blev anholdt i december.

Det var i efteråret, at makedoneren skabte rædsel blandt kvinder i København, hvor han overfaldt flere, forsøgte at kysse dem, voldtage dem eller nøjedes med at slikke dem i ansigtet eller på kroppen.

Københavns Politi havde i en periode ekstra mandskab på gaden på Nørrebro efter de mange overgreb.

Leder kendte steder

Politiet leder efter den undvegne på steder, hvor han formodes at søge hen – eller steder han tidligere er truffet.

– Der har vi selvfølgelig folk ude at lede, siger Brian Belling. Den anholdte stak af ved 21.30-tiden onsdag aften.

I forbindelse med efterlysningen beder Københavns Politi altså offentligheden om hjælp. Signalementet er følgende:

Han beskrives som 33 år, cirka 175 centimeter høj og spinkel af bygning med sort karseklippet hår og kraftigt, sort fuldskæg. Da han forlod stedet, var han iført mørk jakke, cowboybukser og sorte gummisko. Manden har flere gange under varetægtsfængslingen ændret frisure og har haft skiftende skægvækst.

Powered by Labrador CMS