Politiet advarer mod helt ny svindel-sms

Det er første gang, en svindel-sms som denne er set, fortæller politiet.

Endnu en sms er i omløb. Lad være med at gøre, som den beder om. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Modtager du en SMS fra energiselskabet SEAS-NVE, så er det langt fra sikkert, du skal tage den for gode varer.

En helt ny form for moderne svindel har nemlig vundet indpas, og det bliver mere og mere professionelt. Nyeste eksempel, som politiet ikke tidligere har set, er netop denne SMS fra energiselskabet, der primært hører til på Sydvestsjælland.

I SMS’en, som Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget flere anmeldelser på, fremgår et kontonummer, hvor på der skal indbetales et beløb. Det skal du lade være med, for beskeden har intet med SEAS-NVE at gøre, fortæller kommunikationsmedarbejder ved politiet Carsten Andersen til Newsbreak.dk.

– Det er en afart af alle de andre svindelnumre. Den her er lidt speciel, fordi det er et mindre dansk firma, der ufrivilligt lægger navn til, siger han med henvisning til tidligere svindelforsøg, der ligner udsendelser fra PostDanmark eller SKAT. En anden specialitet ved dette nye svindelforsøg er det faktum, at den bliver sendt som SMS med direkte indbetalingsinfo – og ikke med et link til en obskur russisk side. Det leder tankerne hen på, om der er tale om et rendyrket dansk svindelforsøg.

– Det kan vi slet ikke sige endnu. Sagen skal efterforskes, og vores primære opgave lige nu er at advare folk. Der er jo stadig dem, der falder i fælderne, fortæller Carsten Andersen, der ikke selv har set SMS’en og ikke kan fortælle om udformningen af den. Det er ikke utænkeligt, at beskeden også findes i andre afarter med andre lokale afsendere.

Han fortæller, at politikredsen ser flere og flere af disse bedragerisager.

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra SEAS-NVE, men på Facebook skriver virksomheden:

Powered by Labrador CMS