Politiet advarer: Porno-hackere sender svindelmails

Flere personer har modtaget mails fra svindlere, der forsøger at afpresse dem ved at true med at offentliggøre intime billeder.

Der er lige nu svindelmails med trusler om offentliggørelse af intime billeder i omløb, advarer politiet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Nordsjællands Politi har via Facebook udsendt en advarsel ud om, at der er svindemails i omløb. Det skulle dreje sig om svindlere, der truer folk med at offentliggøre intime billeder dem.

I mailen påstår afsenderen, at du har været inde på en hjemmeside med *ahem* erotisk underholdning, og at de via dit webcam har optaget en video af dig, hvor du konsumerer denne føromtalte erotiske underholdning,” skriver Nordsjællands Politi i opslaget.

Ifølge politiet truer hackerne med at sende billederne til ofrenes kontaktpersoner, medmindre man indbetaler 3.000 dollars i bitcoins til svindlernes konto.

Formentlig tomme trusler

Selvom truslerne måske kan friste nogen til at indbetale pengene, oplyser politiet dog, at der formentlig er tale om tomme trusler fra svindlernes side.

Det skulle undre os meget, hvis så mange personer her i Nordsjælland skulle være blevet filmet på denne måde på cirka samme tid, og da vi i disse dage samtidig heller ikke har modtaget nogen anmeldelser om, at en sådan video rent faktisk er blevet delt, er indholdet i mailen med største sandsynlighed svindel og humbug, og du skal derfor bare ignorere indholdet“, skriver Politiet på Facebook.

Politiet understreger dog, at selv hvis man tror, afpresserne taler sandt, skal man ikke indbetale penge, men kontakte Politiet.

Du kan se hele Nordsjællands Politis opslag på Facebook herunder:

Powered by Labrador CMS