Politiet anholder flere personer i stor aktion

Politiet vil ikke ud med meget information i sagen. Men man kan læse noget i det, der ikke bliver sagt.

Den danske afdeling af gruppen Satudarah er ikke velkomne i Horsens. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tirsdag blev tre personer anholdt i Horsens af Sydøstjyllands Politi som led i politikredsens politik om, at medlemmer af bander og lignende grupper ikke er velkomne, hvis de agter at beskæftige sig med ulovligheder.

Hos politiet er man af den overbevisning, at de tre mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah, og kombinerer man ovenstående politik, nævnte faktum samt det, at politiet beslaglagde narko, våben og kontanter, da de tre mænd blev anholdt, tegner der sig et mønster af det, mændene er mistænkt for.

Ikke alt er tilladt i Horsens

Alligevel ønsker Peter Balsgård, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, ikke at uddybe omfanget af Satudarahs tilstedeværelse i Horsens, da Newsbreak.dk spørger ham.

– Jeg vil ikke nærmere ind på den del, men vi har haft mistænke om, at de tre mænd har været omkring Sataudarah, lyder det fra Peter Balsgård, der heller ikke ønsker at fortælle, hvor længe Satudarah har haft medlemmer bosat i Horsens.

Han gør det klart, at enhver borger er velkommen i Horsens, hvis man har lovlige hensigter. Teoretisk set står intet til hinder for, at et bandemedlem slår sig ned i Horsens som cykelhandler.

– Det er ikke ulovligt at være medlem af en bande eller en forening og så køre legal virksomhed. Det er først, når der foregår reelle ulovligheder, at vi vil have folk ud af byen. Hvis det, der foretages får et kriminelt islæt, så spidser vi ører og blyanter, lyder det fra Peter Balsgård.

I en pressemeddelelse, udsendt af Sydøstjyllands Politi, forlyder det, at de tre personer er mænd på 27, 32 og 32 år gamle. De tre bliver fremstillet ved grundlovsforhør ved Retten i Horsens onsdag. De er sigtet for overtrædelser af straffelovens §191, der omhandler salg af narko samt for vold og trusler.

Powered by Labrador CMS