Politiet efterlyser vidner: To biler standser alt trafik og anmelder hianden

Politiet efterlyser vidner til en speciel sag, hvor en bilist sigtes for at slå en anden bilist, men hvor den anden bilist også har fået en sigtelse på halsen.

Politiet efterlyser vidner til en speciel sag, hvor en bilist sigtes for at slå en anden bilist, mens de to befandt sig i en rundkørsel, men hvor den anden bilist også har fået en sigtelse på halsen. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Midt- og Vestsjællands Politi søger vidner til et usædvanligt optrin, der udspillede sig i rundkørslen ved Gørlev Landevej, Kalundborgvej og Reersøvej. Vejen rundt i rundkørslen blev spærret for kørsel, da en 29-årig bilist bremsede op, steg ud af bilen og bevægede sig hen til den bil, der kørte bagved. I denne bil sad en mand på 40 år.

De to personer udvekslede holdninger til, hvordan man bør opføre sig i trafikken, og resultatet var, at den 40-årige blev tildelt et knytnæveslag i asnigtet. Hans briller blev ødelagt, og den 29-årige satte sig ind i sin bil og kørte videre. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. De søger nu vidner til optrinnet, der fandt sted klokken 10.30 torsdag formiddag.

Trafikken bremset fuldstændigt

– Vi vil gerne have objektive forklaringer på, hvad der faktisk skete. Der var tre-fire biler, der måtte standse op, fordi de to biler spærrede vejen i rundkørslen. Vi har talt med et vidne, der har givet os sin version, men vi efterlyser flere vidner, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Newsbreak.dk.

Den 29-årige mand var angiveligt utilfreds med, at den 40-årige kørte alt for tæt på ham, og at den 40-årige talte i mobiltelefon under kørslen. Det var umiddelbart det, der fik den 29-årige til at standse bilen midt i rundkørslen. Den 40-årige fulgte efterfølgende efter den 29-årige, og han ringede til politiet, der kort efter kunne sigte og afhøre den 29-årige mand for vold mod den 40-årige.

To sigtelser

Da politiet havde afhørt den 29-årige mand, valgte de også at sige den 40-årige for netop det, den 29-årige havde været så utilfreds med; for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Hvordan udfaldet af de to sager bliver, skal juristerne afgøre, men Martin Bjerregaard fortæller til Newsbreak.dk, at begge bilister kan straffes for hver deres forhold. Og at sagen i sig selv er en kende unik i kraft af, at den forurettede part i en voldssag efterfølgende selv bliver sigtet for at overtræde loven.

– Vi har ingen grund til ikke at tro på voldsmanden. Og kollegerne har her haft grundlag for at sige, at hans anmeldelse er troværdig nok. Den 40-årige kan få en bøde for at tale i telefon mens voldssagen afgøres med en eller anden form for frihedsstraf, siger Martin Bjerregaard til Newsbreak.dk. Men han understreger, at det er op til juristerne at afgøre, hvordan den 29-årige skal straffes, hvis han overhovedet skal straffes, i sidste ende.

– Det er derfor, vi efterlyser vidner. Vi vil gerne have neutrale vidner til det, der skete, siger Martin Bjerregaard.

Stadig uvist, hvad der skete

For selvom politiet umiddelbart har en god idé om, hvad de to herrer hver for sig har overtrådt af landets love, er der stadig uenighed mellem de to om, hvad der præcist skete i rundkørslen. Det er eksempelvist uvist, om den 40-årige også steg ud af sin bil, da den 29-årige gik hen til den.

– Det er uafklaret, og på det punkt er der forskellighed i deres forklaringer, siger Martin Bjerregaard til Newsbreak.dk.

Hvis du så optrinnet i rundkørslen ved Gørlev Landevej, Kalundborgvej og Reersøvej, eksempelvis som bilist i en af de biler, der endte med at holde bag ved de to herrer, vil politiet gerne høre fra dig på 114. 

Powered by Labrador CMS