Politiet fanger over 4000 i stor kontrol

Over 4000 forseelser er blevet konstateret i uge 2, hvor politiet landet over har haft fokus på bilister og cyklister ved skoleveje.

Udgivet Opdateret

Det er ikke helt sikkert for dit barn at komme til og fra skole. Politiet i landets politikredse har i hvert fald kunne konstatere, at der fortsat bliver kørt for stærkt på skolevejene i Danmark.

I uge 2, hvor politiet har haft fokus på færdsel på skoleveje, er mere en 4000 blevet stoppet som følge af en færdselsovertrædelse. Størstedelen af dem er, fordi bilister kører for stærkt, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter efter videoen

Bilisters adfærd er for dårlig

Sammenlignet med de knap 3900 overtrædelser, politiet konstaterede sidste år i uge 2, er der sket en stigning. Over 4000 personer har ikke overholdt færdselsreglerne, når de passerer en skolevej.

Én ting er dog et plus, selv om der fortsat er mange, der kører for hurtigt, så er det antal lavere sammenlignet med 2019.

2694 personer er blevet snuppet i kontrollen, fordi de kørte for stærkt.

Forældre ligeglade med skiltning

Foruden bilister, der kører for stærkt, har et fokuspunkt for kontrollen også været bilisters adfærd omkring skolen, når forældrene skal sætte deres børn af. Det har vist sig at være en udfordring for de mange forældre.

Flere overholder ikke skiltningen på skoleveje, som indikerer, at der er indkørsel forbudt.

– Derfor må vi henstille til, at bilisterne anvender lovlige parkeringsarealer, og respekterer skiltningen, når børnene skal sættes af, siger politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Cykler i mørket i fokus

Det er ikke kun bilister, der er blevet overvåget i kontrollen. Politiet har også haft et øje på cyklisterne, selv om de har været svære at se.

– Vi har også konstateret, at der stadig er cyklister, som kører uden lys i lygtetændingstiden og cykler på fortovet eller modsat kørselsretningen på cykelstien, lyder det fra Christian Berthelsen.

85 blev taget for at have mangelfuld eller forkert lygteføring.

De øvrige, der blev taget i kontrollen var 44 voksne og 36 børn, der ikke var fastspændt med sikkerhedssele, mens 23 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Powered by Labrador CMS