Politiet finder og lukker gigantisk joint-fabrik på fristaden

Ni personer blev anholdt af Københavns Politi i målrettet aktion.

Foruden fabrikken ransagede politiet også andre adresser i forbindelse med aktionen. Herunder Hells Angels’ klubhus i Siljangade. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2016)
Udgivet Opdateret

Københavns Politis Task Force Pusherstreet har tirsdag lukket en fabrik, der producerede noget så ulovligt som joints. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. Lukningen, og de tilhørende ni anholdelser, er resultatet af en længere efterforskning, hvor politiet har kortlagt et større netværk af personer og igangsat ransagninger af blandt andet lokaler i Siljangade.

Disse personer har systematisk produceret flere end 140.000 joints i en periode på halvanden måned. Hensigten har været at sælge de mange joints på Christiania som et led i den organiserede, åbenlyse hashhandel, der går for sig i området.

Den specielle fabrik var placeret i et skur på Christianias område. En større gruppe personer har været tilknyttet fabrikken under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 og fremstillet de mange joints.

Ni anholdte

Der er i alt blevet anholdt ni personer, der er blevet sigtet for i forening at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints. En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads.

Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen.

Siljangade-adresse ransaget

Politiet har i løbet af tirsdag ransaget på 15 forskellige adresser i det Storkøbenhavnske område – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. I forbindelse med ransagningerne blev gjort forskellige småfund i form af penge,  som politiet mistænker stammer fra narkosalg, mindre partier af narkotika, stikvåben, anabolske steroider og remedier til fremstilling af joints.

De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling

– Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints. Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels.

– Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise, til pressemeddelelsen.

Ifølge Dannie Rise er dagens aktion et klart signal til omverdenen om, at der vejrer nye flag over Christiania.

– Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien, siger Dannie Rise.

Powered by Labrador CMS