Politiet: Her er milliardærfrue blevet dræbt

Norsk Politi er sikre på, at de kender stedet, hvor Anne-Elisabeth Hagen, kone til milliardæren Tom Hagen, er blevet dræbt.

Norsk Politi afslørede søndag, at de arbejder ud fra en tese om, at milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt i hjemmet i Lørenskog. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Norsk Politi afslørede søndag, at de arbejder ud fra en tese om, at milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt i hjemmet i Lørenskog. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Udgivet Opdateret

De seneste dage er der sket en masse i sagen om Tom Hagen. Foruden Tom Hagen er en mand i 30’erne også sigtet i sagen.

Søndag meddelte norsk politi, at de med stor overbevisning mener, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet slået ihjel i hende og Tom Hagens hjem på Sloraveien i landsbyen Lørenskog.

Det skriver den norske avis VG.

Dræbt i hjemmet

Siden oktober 2018 har Anne-Elisabeth Hagen været forsvundet. Sagen blev først lagt ud som værende en kidnapningssag. Siden antages det fra politiets side at være en drabssag.

Søndag kunne norsk politi fortælle, hvorfor de er så interesseret i Tom Hagens hus i Lørenskog.

– Politiet mener fortsat, at boligen på Sloraveien er stedet, hvor drabet er begået. Der er stadig flere efterforskningstrin og forsat adgang til boligen og andre ejendomme er derfor centralt for efterforskningen, sagde talsmanden fra norsk politi Haris Hrenovica søndag.

Politiet har i længere tid været til stede i boligen, der bliver undersøgt.

Tirsdag kom det frem, at norsk politi havde afspærret et område ved Hagens hjem og blandt andet placeret et hvidt telt over et kloakdæksel i hjemmets indkørsel. Ifølge VG skulle politiet lede efter spor nede i kloakken.

Sigtet for medvirken

Det er knap to uger siden, at det kom frem, at Tom Hagen blev sigtet for drab eller medvirken til drab i sagen. Torsdag aften blev en mand i 30’erne pågrebet og sigtet for drab eller medvirken til drab.

Fredag eftermiddag blev Tom Hagen løsladt fra varetægtsfængsling, efter Landsretten besluttede at løslade ham. Den afgørelse blev dog anket til højesteret, som fredag stadfæstede den.

Lørdag kom det så frem, at manden i 30’erne også var blevet løsladt. Han blev løsladt, da politiet ikke mener, at han er til fare for bevisindsamlingen.

Det kom også frem, at sigtelsen mod manden i 30’erne var blevet ændret til bortførelse eller medvirken til bortførelse.

Tom Hagen har hele tiden nægtet sig skyldig i sine sigtelser. Ifølge manden i 30’ernes forsvarsadvokat nægter han også ethvert kendskab til sagen.

Har relation til Hagen

Det er ikke meget, norsk politi har delt af oplysninger om manden i 30’erne, der fortsat er sigtet i sagen på trods af sin løsladelse.

Politiet har dog fortalt, at manden har en form for kendskab til Tom Hagen.

– Den anholdte mand har en relation til Tom Hagen. Han har it- og kryptovalutakompetencer, lød det fra politiet.

Kryptovaluta har en vigtig rolle i sagen.

Den 70-årige rigmand Tom Hagen er gift med den forsvundne kvinde.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt den 31. oktober 2018 fra hjemmet i Lørenskog, en forstad til Norges hovedstad, Oslo. Samme dag kontaktede Tom Hagen politiet. Det skete, da han kom hjem fra arbejde.

Formodede bortførsel

Politiet formodede i første omgang, at hun var blevet bortført, idet familien modtog et krav om løsesum på ni millioner euro i kryptovaluta. Siden har politiet ændret hypotese og mener, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt.

Aftenposten skrev, at politiet har en video af en bil, der kører til ægteparrets bolig, kort tid før hun forsvandt.

Denne video anses for at være central i efterforskningen.

Tom Hagen og hans kone boede sammen i huset siden 1984. De har tre voksne børn.

Tom Hagen havde sidste år en nettoformue på 1,9 milliarder norske kroner (omkring 1,2 milliarder danske kroner).

Han har tjent en stor del af sin formue på ejendomsudvikling og ejer 70 procent af aktierne i et energiselskab.

Powered by Labrador CMS