Politiet holder øje med bløde trafikanter

Udgivet Opdateret

I denne uge igangsætter politiet en større, national kontrol med de bløde trafikanter. Baggrunden for den øgede kontrolindsats er, at cyklister og knallertførere udgør en væsentlig del af dræbte og tilskadekomne i trafikken, skriver Berlingske.

Den seneste opgørelse viste, at 33 cyklister og 11 knallertførere blev dræbt i trafikken i 2013. I nogle af disse tilfælde kunne ulykkerne have været hindret, hvis trafikanterne ikke havde kørt for stærkt og risikofyldt.

Politiet vil både kigge på forseelser, hvor knallertførere kører hurtigere end det tilladte, men også situationer hvor cyklister og knallertførere kører overfor rødt, kører på fortove og i fodgængerfelter uden hensyntagen til andre trafikanter. De hensynsløse trafikanter udgør både en fare for sig selv og andre.

Med såkaldte rullefelter kan politiet afgøre, om en knallertfører kører hurtigere end de tilladte 40 kilometer i timen. På den måde kan det hurtigt konstateres, om knallerten er ulovlig.

I en pressemeddelelse oplyser Rigspolitiet, hvorfor man laver den store kontrol-aktion rettet mod cyklister og knallertkørere. Det skyldes blandt andet, at bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader ved ulykker. Dertil kommer, at en del cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove og i det hele taget ikke tager hensyn til andre trafikanter.

Powered by Labrador CMS