Politiet i offensiv: Disse danskere går vi efter

Politiet går en travl jul i møde. De har kridtet banen op og er klar til de mange julefrokoster.

Udgivet Opdateret

Det er igen tid til snaps, juleøl og hyggeligt samvær i julefrokostsæsonen. Men selvom julefrokoster for langt de fleste er en tradition præget af vældig hygge og festglade mennesker, så oplever politiet år efter år, at der er enkelte, der får en dårlig dømmekraft, når alkoholen vælter indenbors.

Derfor har Sydøstjyllands Politi udsendt en pressemeddelelse, der påpeger overfor borgere i kredsen, at politiet – igen i år – har særlig fokus på julefrokosterne.  Derfor har politiet i år fundet tre fokusområder, som de vil høje særligt øje med.

– Bilkørsel i påvirket tilstand er særdeles farligt for bilisten selv og for andre trafikanter, og derfor sætter vi ind med særlige spiritus- og narkokontroller i juletiden, samtidig med at vi forebygger med gode råd til borgerne, der skal minde dem om, hvor farligt det er. Vores budskab er helt enkelt at lade bilen stå, hvis man har drukket spiritus eller er påvirket af andet – og at man også venter med at køre bil til dagen efter, fordi man fortsat vil kunne være påvirket af alkohol, siger politiinspektør Michael Weiss i en pressemeddelelse.

Nattelivet under lup

For mange danskere starter julefrokosterne i det private, inden at dansegulvene rundt om i byerne bliver indtaget af feststemte gæster. Og her er det ikke alle, der er vant til at gå i byen. Derfor opfordrer Sydøstjyllands Politi også til, at man tager sig af hinanden og holder øje med ens bekendte.

I nattelivet er det også vigtigt, at man holder øje med sine ejendele, da der hvert år er anmeldelse om stjålne telefoner, tasker og punge.

I galleriet øverst har Newsbreak.dk samlet en række gode råd til julefrokosterne.

Powered by Labrador CMS