Politiet kalder til kamp: Anmeldelserne kommer på stribe

Sydøstjyllands Politi har også mærket, at det er blevet forår.

Udgivet Opdateret

en 94-årig kvinde opsøges af en ”nydelig” herre i Skanderborg, der oplyser, at der har været indbrud i hendes søns forretning, der ligger nede i stueetagen. Kvinden blev lidt forvirret og lukkede manden ind, således hun lige kunne undersøge sagen nærmere. Mens hun gjorde det, så stjal han hendes penge.

Ovenstående eksempel er taget ud af Sydøstjyllands Politis døgnrapport, for i politikredsen har ordensmagten også bemærket forårets komme. For med foråret kommer tricktyvene frem fra deres usle skjul.

I en pressemeddelelse fortæller vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen:

– Vi ved det er forår, når anmeldelserne om tricktyverier begynder at komme på stribe. Desværre er det kriminalitet, som vi i politiet ikke alene kan gøre noget ved. Selvom vi stod på ethvert gadehjørne, så ville vi aldrig kunne stå i enhver entré eller på perronen ved enhver togafgang. Derfor er det helt afgørende, at borgerne bliver opmærksomme på, hvordan de selv aktivt kan undgå at blive ofre for de meget opfindsomme tricktyve.

Borgere skal gøre sig mindre attraktive

Problemet for politiet med netop tricktyve er, at de ofte er væk fra gerningsstederne på et splitsekund. Det gør det naturligvis svært at anholde og efterforske.

– Vi laver analyser, og vi overvåger på landsplan, ligesom der holdes udkik efter relevante køretøjer. Vi undersøger rastepladser og campingpladser for overnattende tilrejsende kriminelle, men set fra politiperspektiv er det ganske vanskeligt – for hvor slås til næste gang? spørger vicepolitiinspektøren.

Han har dog en formaning om, hvordan det kan lette, at så mange tricktyverier finder sted i Sydøstjylland.

– Det, der skal til er, at borgerne kender til tricktyvenes fremgangsmåder, er opmærksomme og indretter deres adfærd efter denne viden. En del tricktyve går helt bevidst, tror vi, efter ældre medborgere, fordi de oplever dem som lette ofre. Det er dog vigtigt at understrege, at alle aldersgrupper bliver ramt, siger han.

Tricktyve kan være af alle nationaliteter. Sydøstjyllands Politi kan dog konstatere, at anmeldere i sagerne ofte beskriver gerningsmanden eller gerningsmændene som østeuropæiske af udseende og oplyser at de ikke taler et rent dansk. Men den danske tricktyve findes altså også.

I galleriet over artiklen kan du læse nogle gode råd til, hvordan du gør dig mindre attraktiv for tricktyve.

Powered by Labrador CMS