Politiet opruster før stor aktion

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at der bliver travlt ved grænsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at der bliver aldeles travlt ved grænsen. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at der bliver aldeles travlt ved grænsen. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Nu får politiet travlt!

Den 15. juni åbnede den danske grænse for indrejsende fra Tyskland, Norge og Island.

I den kommende weekend venter Syd- og Sønderjyllands Politi, at der bliver nok at tage fat i ved grænsen.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Mange rejsende

Ved grænsen til Tyskland forventer Syd- og Sønderjyllands Politi at få nok at se til i weekenden.

Det forventes, at der vil være en del rejseaktivitet sydfra, som primært er borgere fra Tyskland, der skal på ferie i Danmark.

Derfor er politiet også fuldt ud beredt på travlheden.

– Vi venter mange rejsende, ikke mindst lørdag i morgen- og formiddagstimerne, hvor turisterne er på vej til deres lejede ferieboliger. Vi gør vores bedste for, at trafikken skal glide så godt som muligt samtidig med, at vi skal gennemføre indrejsekontrol. Men selvom vi udnytter kapaciteten på grænseovergangene mest muligt, så vil der kunne opstå køer, forklarer politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fem overgange

Politiet har gjort meget for, at der ikke skal blive et alt for stort trafikalt mylder ved grænseovergangene.

Først og fremmest kan de indrejsende benytte sig af hele fem grænseovergange.

I Frøslev, Sæd og Kruså har grænseovergangene døgnåbent, mens grænseovergangen i Padborg har åben dagligt mellem klokken 07.00 og klokken 23.00.

Den sidste grænseovergang Pebersmark har også åbent dagligt dog kun mellem klokken 07.00 og 19.00.

Politiet anbefaler indrejsende at have rejsedokumenter som pas, kvittering for leje og lignende klar ved grænseovergangen.

Ligesom indrejsende skal overveje at tage mod Danmark i ydertidspunkter, hvor trafikken ikke er så tæt. Det kunne være tidligt om morgenen.

Seks nætters-reglen

Selv om der er åbent for indrejse, er der fortsat nogle restriktioner.

De turister, der rejser mod Danmark, skal have bevis på, at de har bestilt ophold med en varighed af over seks nætter, uanset om det er på en campingplads, hotel eller andet.

Det samme gælder for ophold på eget eller lejet båd i farvandet omkring Danmark.

Vigtigst er det dog, at man kan fremvise dokumentation, der underbygger, at man for minimum seks nætter har taget ophold i Danmark.

For borgere i Slesvig-Holsten er der fri rejse mellem Danmark og Tyskland. Det skal dog også bevises ved dokumentation for, at de bor i delstaten.

Powered by Labrador CMS