Politiet skruer bissen på: Vi lukker disse steder, hvis …

Folk stimler sammen i det gode vejr. Nu har politiet fået nok og truer med deciderede lukninger af udvalgte steder.

Udgivet Opdateret

Det gode vejr har fået lokket solhungrende danskere ud i solen. I en sådan grad, at hvor solstrålerne er gået ind, er coronafornuften gået ud.

Det har fået politiet til at hæve stemmen. Og i den en slet skjult trussel: Holder I ikke afstand, så bliver udvalgte steder, hotspots, lukket.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

De steder kan du se i galleriet over artiklen.

Det gode vejr har lokket mange danskere ud i parker og andre rekreative områder. Det har nu fået politiet til at skærpe opsynet med de steder, hvor man har aktuelle erfaringer med større forsamlinger, som kan risikere at øge smittespredningen.

Politiet har udpeget en række områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – de såkaldte ”hotspots”.

Det er områder, hvor borgerne almindeligvis søger hen for at nyde solen. Meldingen fra politiet er klar: Undgå at søge mod disse områder.

“Listen er dynamisk og kan ændre sig. Der kan komme nye områder til og nogle områder kan blive fjernet på baggrund af dialog med kommuner med videre, ligesom der kan indføres et egentligt opholdsforbud, hvis der fortsat er for mange mennesker, som stimler sammen”, skriver politiet.

Der vil henover de kommende dage blive opsat skilte i de pågældende områder, som indskærper, at man i videst mulig omfang bør tage ophold et andet sted.

Hvis der fortsat er for mange mennesker, der stimler sammen, kan politiet iværksætte et midlertidigt opholdsforbud.

“Find alternative steder at nyde solen. Afstå generelt fra at tage ophold steder, hvor mange andre er forsamlet. Så medvirker du til at begrænse smittespredningen”, skriver politiet.

Vagt i gevær

– Vi risikerer, at en måneds indsats bliver tabt på gulvet.

Så kontant er opråbet fra Kåre Mølbak, faglig direktør hos Statens Serum Institut, efter at politiet har noteret sig, at flere danskere har samlet sig på solrige pletter særligt på flere københavnske lokationer.

I en pressemeddelelse er han ude med en længere advarsel om at lade være med at samle sig. Ellers kan vores månedlange indsats for at holde fysisk afstand, vaske hænder og generelt opholde os mere indenfor i kampen mod coronavirus være forgæves.

– Afstand er indtil nu det stærkeste våben, vi overhovedet har i denne epidemi. Vi er i Danmark lykkedes rigtig flot med at sænke smittetrykket. Blandt andet fordi vi har været så gode til at holde afstand.

– Det er meget vigtigt, at vi alle holder stand nu, og alle bakker om op, at samfundet genåbnes kontrolleret – også selv om solen skinner, og det er hyggeligt at mødes i solen med vennerne, siger Kåre Mølbak i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS