Politiet skyder med skarpt i jagten på purung serierøver

Betjente lå på lur ved Rema 1000 i Veksø, fordi de vidste, at gerningsmand måtte være desperat efter penge.

Under en afhøring hos politiet har en 17-årig dreng erkendt sig skyldig i to røverier og i forsøg på et tredje mod Rema 1000-forretninger. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Butiksindehavere i Ølstykke og Veksø, Nordsjælland bør kunne ånde lettet op. Efter at flere forretninger i den seneste tid har været udsat for røveri, kunne betjente mandag aften endelig anholde en 17-årig ung mand, der i dag bliver fremstillet i grundlovsforhør som sigtet i sagen.

Fra politiets side havde man fået en ret god idé om, hvordan man kunne indkredse og anholde manden.

– Da vi havde haft nogle røverier mod supermarkeder i Veksø, holdt vi ekstra godt øje med området ud på aftenen, fortæller Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Et hold betjente, der var på udkig i området, fik da også øje på en ung mand, som de fik mistanke til.Den unge mand kørte ganske langsomt forbi butikken. Herefter iførte han sig solbriller og anden maskering, hvorefter han begav sig afsted mod forretningen.

Og så skred politiet ind; manden forsøgte at stikke af men blev forfulgt af politiet.

– De kommer så tæt på ham, at han truer en betjent med en kniv, fortæller Henrik Suhr.

Så blev der skudt

Derfor affyrede en af betjentene varselsskud. Ingen blev ramt, og den unge mand blev anholdt uden anden dramatik.

Ved en efterfølgende afhøring har den unge mand tilstået to røverier mod Rema 1000 i Ølstykke og forsøg på røveri mandag aften i Veksø.

– Han siger, at nogen har sagt, at han skulle skaffe så og så mange penge, fortæller Henrik Duus fra Nordsjællands Politi til Ritzau. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at træffe Henrik Duus til en kommentar.

Stikker noget under

Hvem det var, der havde krævet, at den unge mand gik på jagt efter kontanter, melder historien ikke noget om for nu. Men Henrik Duus fortæller Ritzau, at andre unge, der bliver anholdt og sigtet for røverier, fortæller samme historie om årsagen til, at de gik på togt.

Da kassebeholdningen i supermarkeder ofte er lav, må de unge røvere afsted flere gange.

Henrik Suhr fortæller, at den unge mand skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag eftermiddag.

I forvejen er han ikke kendt af politiet.

Powered by Labrador CMS